COMMEMORACIÓ DEL 75è ANIVERSARI DE LA FIRMA DELS DAUS DE BROU
La cuina de la innovació
Mas considera Gallina Blanca com «el contrapunt a l'especulació» en la visita al centre de R+D de la firma H L'empresa manté l'aposta per la recerca i la internacionalització

Recerca 8 Mas acompanyat per Josep Maria Vila, ahir. /
Entre salses per a macarrons, olles i cassoles. El president Artur Mas va visitar ahir el centre de recerca i desenvolupament (R+D) de Gallina Blanca Star, de la qual el grup Agrolimen posseeix el 75% i la italiana Findim el 25% restant.«M'hi sento com a casa. No només per estar en una empresa emblemàtica i innovadora, de les quals n'hi ha d'altres, sinó perquè és estimada i popular, cosa que ja és menys habitual», va destacar davant el president de la firma, Artur Carulla, i el seu germà Lluís, president d'honor; a qui va acompanyar per commemorar els 75 anys de la creació de la firma nascuda a partir de les pastilles de caldo.
En opinió del president, els tres quarts de segle de funcionament ininterromput de Gallina Blanca«són un homenatge a la feina ben feta i un contrapunt a l'especulació que ens ha dominat».
Després de passejar-se per unes instal·lacions on es practica la millora contínua dels productes tant abans com després del seu llançament al mercat, Mas va alabar les iniciatives del grup controlat per la família Carulla per apostar per la millora contínua.
En aquest sentit, l'actual president del grup va destacar els trets distintius de l'empresa creada el 1937 pels seus pares, Lluís Carulla i Marta Font: la investigació dirigida a«acostar-se al consumidor» i«la internacionalització». Aquesta aposta pels mercats exteriors, va afegir Artur Carulla,«és una de les claus per sortir de la situació actual».
El centre, al terme de Rubí (Vallès Occidental), concentra tota la R+D del grup des del 2008. Ocupa una superfície de 1.300 metres quadrats on es troba«l'epicentre de la innovació de la companyia» i dóna feina a un total de 25 tècnics, va explicar Josep Maria Vila, director d'operacions.
Notícies relacionadesEntre els projectes en què es treballa des d'aquestes instal·lacions hi ha el denominat Henufood, que lidera Gallina Blanca Star i en què participen vuit empreses més vinculades al sector de l'alimentació i 11 hospitals i centres de recerda de tot Espanya.
Es tracta de«demostrar les propietats saludables dels aliments i la seva contribució en la prevenció del risc de patir malalties cròniques». La inversió total a Henufoo puja a 23,6 milions d'euros, dels quals el 44% procedeixen del programa públic Cenit del Govern central. Gallina Blanca ha destinat un total de 7 milions al projecte. En aquest centre s'està investigant sobre les propietats de les sopes i els caldos, l'efecte antioxidant i cardioprotector del sofregit de tomàquet i els substitutius naturals de la sal.
- Debat tècnic Per què la Via Laietana reformada no té arbres: dels túnels del metro al volum dels testos
- Lleida Quatre morts i sis ferits en un accident a l’A-2 a Soses amb quatre cotxes implicats
- CICLISME El caos s’apodera de l’estrena del Tour amb Enric Mas de protagonista
- Victòria del campió d’Europa (2-0) El Madrid topa amb Luis Enrique
- Distribució i IA Amazon ja sap quin producte demanaràs tres mesos abans que ho demanis