CREARÀ UN CONSELL TERRITORIAL

El consell de Caixa Girona aprova iniciar la fusió amb La Caixa

2
Es llegeix en minuts
AGÈNCIES

El consell d'administració de Caixa Girona ha aprovat avui la fusió per absorció amb la Caixa que les dues entitats estaven plantejant als seus òrgans de decisió, segons ha anunciat avui el president de l'entitat gironina, Manel Serra.

Serra, que ha interromput el consell d'administració que se celebra avui a Girona per informar d'aquest acord, ha assenyalat la seva "satisfacció d'anunciar que s'ha acordat per unanimitat l'inici dels tràmits que si tot va bé poden portar a la fusió per absorció de Caixa Girona per la Caixa".

Ha detallat que "l'acord també porta implícita la creació d'un consell territorial format per persones vinculades a l'àmbit de les comarques gironines que representarà la nova entitat, el seguiment de l'activitat financera i la gestió de l'obra social".

La decisió de Caixa Girona es produeix després que el mes de març passat l'entitat rebutgés, en l'últim moment i sense raó aparent, fusionar-se amb les caixes que ara han integrat Unnim -Terrassa, Sabadell i Manlleu-.

Serra ha anunciat l'acord després que el consell d'avui canviés l'ordre del dia i donés prioritat a l'ordre del dia extraordinari davant de l'ordinari.

Bona opció

"És una molt bona opció per a les dues entitats i donarem més bon servei a tots els clients de Caixa Girona i això suposarà mantenir l'obra social, que es mantindrà en els volums dels últims anys", ha valorat Serra en una breu declaració davant els periodistes.

Amb aquesta decisió, el mapa de caixes d'estalvis a Catalunya queda pràcticament tancat a l'espera de com evolucionin les dues fusions fredes -SIP- les negociacions de les quals tenen obertes Caixa Penedès i Caixa Laietana amb altres caixes de fora de Catalunya.

La fusió farà que La Caixa controli un 60% de quota de mercat a Girona, una de les zones més riques d'Espanya, i que els treballadors de Caixa Girona siguin assimilats als de La Caixa, fet que els suposarà una pujada salarial del 27%, segons les fonts financeres consultades.

Vots a favor

Aquest fet ha estat determinant perquè els representants sindicals en el consell d'administració hagin votat a favor de la fusió, tot i que no van recolzar integrar-se a Unnim.

En canvi, no s'ha explicat per què els consellers que tradicionalment es van oposar a l'operació, vinculats a CiU i ERC, ara han donat el vistiplau a una absorció per part de La Caixa. La Caixa és la primera caixa d'Espanya i Caixa Girona era la vuitena de Catalunya, amb un total de 7.814 milions d'euros per volum d'actius amb dades del juny del 2009, fet que suposa el 3% dels actius de La Caixa.

El principal problema que hauran d'afrontar les dues entitats és què s'ha de fer amb els 250 treballadors dels serveis centrals de Caixa Girona que treballen a la seu central, principal excedent laboral de l'operació.

Consells

Notícies relacionades

Una vegada aprovat avui l'inici del procés de fusió, les dues entitats han d'elaborar el projecte de fusió, que haurà de ser confirmat pels respectius consells d'administració.

"El calendari de la fusió s'ha de tancar amb la ratificació de les respectives assemblees generals", adverteix Caixa Girona en un comunicat. Els pròxims dies se'n sabran més detalls, quan La Caixa i Caixa Girona negociïn amb els sindicats l'ajust de plantilla resultant de la fusió, quants tancaments d'oficines suposa i com s'implementa l'absorció.