CANVIS EN EL MAPA FINANCER CATAlÀ

CCOO aspira a controlar el 15% de la caixa fusionada

L'organització vol passar de 2 a 3 representants al consell de direcció

El sindicat és el majoritari entre els empleats de les entitats d'estalvis

Oficina de Caixa de Terrassa a Barcelona.

Oficina de Caixa de Terrassa a Barcelona. / cesc giralt

2
Es llegeix en minuts
EL PERIÓDICO
BARCELONA

El sindicat CCOO ha demanat que la representació dels treballadors tingui tres consellers a la nova caixa resultant de la fusió de Caixa Sabadell, Terrassa, Manlleu i Girona. La unió s’està negociant amb el propòsit que la nova entitat d’estalvis actuï ja com una única caixa a principis d’any.

CCOO és el sindicat amb millor implantació entre les plantilles de les caixes d’estalvis catalanes, on existeix una menor representació de la UGT. A la pràctica, si CCOO obté aquesta quota de representació, la controlaria en solitari, ja que el següent sindicat en afiliació es troba allunyat per nombre d’afiliats i de delegats sindicals. La petició la va formular ahir el secretari general de la federació estatal de banca i estalvi (Comfia), Chema Martínez, en una roda de premsa per demanar que en el procés de fusions es mantinguin les garanties laborals, s’aposti per projectes solvents i amb futur, i no s’alteri l’actual estructura jurídica de les caixes d’estalvis.

UN CONSELLER MÉS / Segons Martínez, «necessitem una representació adequada, situar-nos en el 15% de la representació dels òrgans de govern, cosa que vol dir tenir tres consellers». Això suposaria, de fet, passar de prop del 10% de representativitat actual en el consell d’administració que ara formarien les caixes a situar-se en un 15% i que, bàsicament, suposa tenir un conseller més del que hi ha a la majoria de les caixes implicades.

«Volem tenir una representació com la que es té a La Caixa o a Caixa Catalunya. Això facilitaria la fusió i seria en representació dels treballadors», va defensar el dirigent de CCOO.

Notícies relacionades

Sobre els processos de fusió que s’estudien en les últimes setmanes, el secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, va justificar que la central vol «arribar al límit que estableix la llei, que és el 15%, perquè s’ha demostrat l’eficiència que suposa que els treballadors estiguin als òrgans de govern».

Gallego va afegir, a més a més, que en tots aquests processos de fusió «s’han de mantenir les condicions laborals, el caràcter social de contribució al territori, l’absència de quotes participatives i el manteniment dels vots dels treballadors». Segons Martínez, «la posició de CCOO és molt coneguda: la reestructuració de les caixes s’ha de produir de manera ordenada i el projecte en si mateix ha de ser viable», acceptant que es produiran excessos de plantilla.