SUBSTITUEIX HEDBLOM

El britànic Mike Szücs, nomenat director general de Spanair

1
Es llegeix en minuts

El fins ara director general de l'aerolínia mexicana Viva Aerobús, el britànic Mike Szücs, ha estat nomenat màxim responsable de Spanair en substitució de Marcus Hedblom, que abandonarà el càrrec "en les pròximes setmanes".

Enginyer aeronàutic per la Universitat de Manchester, Szücs, de 43 anys, posseeix una llarga trajectòria en el sector aeri, on ha ocupat diversos càrrecs de responsabilitat operativa, de gestió i de vendes, segons ha informat Spanair en un comunicat.

Inici com a pilot

Va iniciar la seva carrera professional com a pilot a British Airways, on va desenvolupar els càrrecs de cap de pilots i gerent general de vendes mundials, i entre el 2003 i el 2006 va treballar a l'aerolínia de baix cost Easyjet com a director d'operacions.

L'octubre del 2006 es va incorporar a la companyia mexicana Viva Aerobús com a director general, càrrec que ha ocupat fins ara. Amb el nomenament de Szücs, Spanair completa la formació d'un equip gestor "de primera línia" que serà decisiu per aconseguir els reptes que l'aerolínia afronta després de la seva compra per part d'un grup d'empresaris catalans.

El president de Spanair, Ferran Soriano, s'ha mostrat convençut que l'"acreditada experiència, capacitat de gestió i dinamisme" de Szücs "seran fonamentals en el compliment del pla de negoci i la consolidació de Spanair".

El repte de la T1

Soriano també ha volgut tenir unes paraules d'agraïment per al director sortint, Marcus Hedblom, de qui ha destacat la seva "profunda entrega i dedicació absoluta en moments molt difícils en la recent història de la companyia".

Notícies relacionades

Per la seva part, Szücs ha declarat que treballar en aquesta empresa "és un repte apassionant" i ha assegurat que la companyia, amb el suport dels empleats i els clients, serà capaç d'aprofitar els seus avantatges competitius per convertir-se en un "referent indiscutible" del sector aeri.

Entre els reptes imminents que afronta Spanair es troba el trasllat a la nova terminal T1 de l'aeroport del Prat, instal·lacions que inaugurarà el pròxim 17 de juny amb un primer vol a Madrid.