Històric negoci de Cornellà

Allau de suports al restaurant El Coto per la seva reobertura després del tancament del Llobregat Centre

Allau de suports al restaurant El Coto per la seva reobertura després del tancament del Llobregat Centre

Jordi Otix

2
Es llegeix en minuts
Manuel Arenas
Manuel Arenas

Redactor i coordinador de l'equip d'informació de l'àrea metropolitana de Barcelona

Especialista en històries locales, audiències i informació de l'àrea metropolitana de Barcelona i reporterisme social

Ubicada/t a àrea metropolitana de Barcelona

ver +

L’històric restaurant El Coto, que, com va avançar divendres EL PERIÓDICO, va reobrir el 29 de juny a Sant Feliu de Llobregat, ha rebut una allau de suports a les xarxes socials per part d’usuaris que s’han expressat efusivament la seva alegria per la nova vida del local.

Fernando Pérez, propietari d’El Coto, es va veure obligat a abaixar la persiana al gener, quan va tancar el centre comercial Llobregat Centre de Cornellà de Llobregat després de gairebé 30 anys.

Des d’aleshores, Pérez, fins fa poc immers en un procés de depressió, va buscar local fins que va trobar el que finalment ha acollit el nou El Coto: el número 140 del passeig Comte de Vilardaga de Sant Feliu de Llobregat. L’obertura no ha passat inadvertida per als centenars de clients que li havien perdut la pista i que, a partir de la informació d’aquest diari, han reconnectat amb el seu restaurant-cerveseria de sempre.

«Espero que li vagi genial: dinàvem molt bé al Llobregat centre i li farem una visita al nou restaurant», comenta un usuari a la publicació del grup de Facebook Veïns de Cornellà, que va compartir la peça d’aquest diari. «Jo tinc molt bons records d’El Coto i d’aquest amable Fernando: tant de bo tinguis molta sort, gran persona i amable amb els seus clients», apunta una altra usuària.

Consultat per l’allau de solidaritat amb El Coto al seu grup de Facebook, Paco Belinchón, administrador de Veïns de Cornellà, explica que «és natural: El Coto ha sigut un referent durant dècades a Cornellà», amb referència al gran arrelament de Fernando Pérez i el seu negoci a la gran ciutat del Baix Llobregat (89.039 habitants).

L’enquistat conflicte del Llobregat Centre

La popularitat d’El Coto no s’explica sense la seva primera vida de gairebé 30 anys al també històric centre comercial Llobregat Centre fins qu va tancar. A ella es va referir Fernando Pérez en l’entrevista amb aquest diari, al·ludint a les seves enormes dificultats –una pèrdua de 80.000 euros, entre d’altres– des que el propietari majoritari del centre, el fons d’inversió immobiliària Comercial Inversora Cornellà Sur S.L., va començar a canviar les condicions del centre comercial i a deure despeses de comunitat fins al seu actual impagament de 2,5 milions d’euros.

Notícies relacionades

Una quarantena de propietaris minoritaris del centre comercial, entre els quals es troba El Coto, van portar Comercial Inversora als tribunals per reclamar-li els impagaments. Mentre el deute creix i continua asfixiant els petits comerços, es manté la seva inquietud i la de l’Ajuntament de Cornellà sobre els plans de futur del propietari majoritari.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat