Teatre

‘L’amic retrobat’ arriba al maig a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà

  • Festival Flamenco de Catalunya a Cornellà: dates i espectacles

‘L’amic retrobat’ arriba al maig a la Sala Ramon Romagosa de Cornellà

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

La Sala Ramon Romagosa de Cornellà (Baix Llobregat) acull el diumenge 14 de maig l’obra de teatre ‘L’amic retrobat’, inclosa en la programació del Cornellà Escènica.

Aquesta representació és una de les grans obres d’aquesta temporada de la Sala Ramon Romagosa. Està inspirada en la coneguda novel·la de Fred Uhlman i dirigida per Josep Maria Miró –guanyador de nombrosos premis, entre els quals destaca el Premi Nacional de Literatura Dramàtica, el 2022; i el Premi Max, el 2019, com a millor autoria teatral per ‘Temps Salvatge’–.

‘L’amic retrobat’ explica la història de dos amics molt diferents, quan Hitler va arribar al poder el 1933. L’esclat del nazisme trenca l’amistat entre ells perquè un és jueu i l’altre és membre d’una de les famílies més aristocràtiques de Suàbia. Tot i que són amics d’escola, les seves diferències en aquest moment de la història mundial són insalvables.

Amb tot, el jueu deixarà Alemanya per anar-se’n a Amèrica i oblidar allà el seu país natiu i el seu gran amic. Trenta anys després, sense esperar-ho, el retrobarà de nou. Així, l’obra està interpretada per tres actors: Jordi Martínez, Quim Àvila i Joan Amargó; i va a càrrec de companyia Magnètica Management.

L’arribada de Hitler al poder el 1933 posa punt final a l’amistat de dos companys d’escola. Un d’ells és jueu, l’altre és membre d’una de les famílies més aristocràtiques de Suàbia.

Notícies relacionades

L’obra començarà el diumenge 14 a les 19.00 h i des de l’organització assenyalen que «encara queden algunes entrades disponibles», a un preu d’11,30 euros.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà de Llobregat