Civisme

Cornellà sancionarà amb 850 euros els veïns que deixin residus fora dels contenidors

  • En cas de reincidència, a més, s’imposarà una multa per un import de 1.501 euros

  • Fins que es faci l’aprovació definitiva de l’ordenança, es durà a terme una campanya informativa sobre la nova normativa

Cornellà sancionarà amb 850 euros els veïns que deixin residus fora dels contenidors

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) ha modificat l’Ordenança general de convivència ciutadana de manera que els veïns que no dipositin correctament els residus als contenidors seran sancionats amb 850 euros.

En cas de reincidència, a més, s’imposarà una multa per un import de 1.501 euros. I si, com en alguns casos detectats, s’usen turismes, furgonetes o altres vehicles a motor per abandonar els residus fora dels espais adequats, la sanció serà de 2.001 euros.

Des del govern municipal defensen que aquesta modificació es fa amb l’objectiu de combatre «l’actitud incívica i el comportament vandàlic d’alguns ciutadans i ciutadanes».

El març passat es van canviar tots els contenidors de la ciutat –1.500 unitats aproximadament– per uns de nous a fi de «reduir la generació de residus i incrementar els percentatges de la recollida selectiva» i així arribar al compromís europeu de reciclar el 60% dels residus que generem.

Des de començament d’any, la guàrdia urbana ha sancionat 533 persones per fer un mal ús dels contenidors amb multes de 300 euros. Ara, aquestes sancions gairebé es triplicaran.

Fins que es faci l’aprovació definitiva de l’ordenança, es durà a terme una campanya informativa sobre la nova normativa als espais públics de la ciutat a càrrec de Guàrdia Urbana, serens i educadors cívics.

Sancionar el vandalisme

Per la seva banda, la modificació de l’ordenança també ha introduït les sancions per actes vandàlics, és a dir, per «danys intencionats a béns, edificis i mobiliari urbà».

En tal cas, quan es produeixi una infracció lleu, en la qual es produeixin danys estètics o que suposin una reparació senzilla de l’objecte danyat, la multa serà de 600 euros. En cas d’infracció greu, és a dir, quan els danys suposin una reparació complexa o amb un cost elevat, la sanció s’estableix en la quantia de 601 fins a 1.000 euros.

Notícies relacionades

L’ordenança introdueix la falta molt greu, que fa menció a les activitats que suposen un perjudici intencionat a béns públics i que comporten una reparació o substitució amb un cost superior als 3.000 euros o bé que afecten elements de valor inestimable pel seu interès cultural o artístic. En aquest cas, la sanció serà d’entre 1.001 i 3.000 euros.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà