CD CASTELLÓ

Incidents Cornellà-Castelló: «Vaig sentir crits, sorolls, vaig veure ampolles trencant-se i cadires volant»

Aficionats dels dos equips narren la seva experiència als voltants del RCD Stadium en la prèvia del partit

Incidents Cornellà-Castelló: «Vaig sentir crits, sorolls, vaig veure ampolles trencant-se i cadires volant»
5
Es llegeix en minuts

Ja als seus respectius domicilis, i una mica més tranquils, els aficionats del CD Castelló que diumenge es van desplaçar a terres catalanes per presenciar en directe el xoc de Primera Federació que va enfrontar el seu equip amb la UE Cornellà, i que va acabar amb empat sense gols, encara no donen crèdit al que ha passat a la seva arribada als voltants del RCD Stadium, on un grup de seguidors violents els esperaven «amb bats i pals».

Des dels Mossos d’Esquadra expliquen que aquests incidents es van produir abans de la trobada, concretament als voltants entre el centre comercial Splau i l’estadi del RCD Espanyol –on la UE Cornellà disputa els seus partits com a local aquesta temporada–, i es van saldar amb una única persona ferida lleu i que aquesta no va voler presentar denúncia. Així, el partit es va poder disputar sense incidents, tot i que els Mossos van realitzar un acompanyament als aficionats del Castelló a la sortida de l’estadi «per evitar nous incidents».

No obstant, des de la Federació de Penyes del Castelló (Fedpecas), encarregats d’organitzar el desplaçament, es parlava de tres persones afectades: un seguidor del Castelló que va rebre un cop de puny i li van trencar les ulleres; un altre va requerir assistència sanitària amb un tall al cap; i la dona esmentada, que no era seguidora del Castelló, però passava pel lloc, i que va ser empesa, va quedar estesa al terra durant mitjana hora i va ser posteriorment traslladada a un centre mèdic.

Els Mossos d’Esquadra investiguen el succés per aclarir qui els ha originat, ja que els agressors anaven encaputxats i es desconeix de quin club són aficionats. 

Alguns dels aficionats que es van veure implicats en els menyspreables esdeveniments –hi va haver afectats dels dos equips– van relatar per a Mediterráneo, diari que pertany al grup Prensa Ibérica igual com aquest mitjà, com ho van viure:

Samuel. Seguidor del Castelló. «Estàvem arribant al centre comercial uns quants aficionats i de sobte vam veure diversos aficionats del Castelló córrer a prop nostre. Quan vam veure arribar el seu grup amb pals i pedres ens vam posar ràpidament en un restaurant corrent i vam estar uns cinc minuts a dins. Quan es van calmar els ànims vam sortir. Un gran ensurt». 

Jorge. Seguidor del Castelló. «Jo era al servei d’un bar, quan vaig sortir vaig sentir crits, sorolls i ampolles trencant-se i vaig veure cadires volant. Juntament amb els meus companys ens vam ficar dins del bar, amb veïns de Cornellà que eren allà menjant una mica abans d’anar al futbol. Es van perdre carrer enllà. No vaig veure res més. Però una cosa trista, lamentable i encara bo que tot va quedar en un ensurt». 

Adrián Seguidor del Castelló. «Nosaltres vam baixar de l’autobús i vam anar en direcció al centre comercial que és a uns tres minuts caminant. Per sort vam ser dels primers a sortir del bus i arribar fins allà. Una vegada vam arribar al centre comercial vam veure molta gent corrent cap a nosaltres i a la llunyania gent amb pals i tirant pedres. Vam córrer fins que ens vam protegir als lavabos d’un bar. Passats uns cinc minuts ens van dir els amos del bar que ja podíem sortir que s’havia acabat tot i se n’havien anat». 

Joel i Marta. Seguidors del Cornellà. «Estàvem arribant al camp i de sobte van començar les carreres, seguidors del Castelló corrent perquè els perseguien un grup d’encaputxats, amb pals. En un moment determinat, una senyora gran que ho va veure es va aixecar de la terrassa del bar per anar-se’n corrent i la van atropellar. Va caure a terra. Ningú s’aturava a auxiliar-la». «Nosaltres ens hi vam interessar, vam trucar al 112 i va venir una ambulància i la va atendre. Se la van emportar en ambulància. Estava com espantada». 

Alfred. Seguidor del Cornellà. «Sincerament, no sé qui era. M’estranya que siguin del Cornellà. Jo va ser la temporada passada a Castalia, vam guanyar, el públic ens va aplaudir i nosaltres tan feliços per aconseguir la salvació. Per això no entenc res. Van ser un parell de minuts molt fotuts, amb gent corrent i darrere d’altres amb pals i llançant-los ampolles. Jo em vaig refugiar al centre comercial». 

Condemna dels dos clubs

Els dos equips van emetre sengles comunicats condemnant aquests actes violents. «Al CD Castelló li sembla vergonyós i lamentable que aquests actes passin el dia d’avui en el món del futbol i vol mostrar la seva total repulsa», remarca el text de l’equip orellut.

Notícies relacionades

«Davant dels fets esdevinguts durant la tarda d’aquest diumenge als voltants del RCDE Stadium, la UE Cornellà condemna rotundament els incidents produïts entre aficionats», remarca per la seva banda el text emès pel conjunt del Baix Llobregat. A més, el Cornellà va avançar que «en cas de confirmar vinculació directa d’aficionats del club», prendrà mesures de suspensió o expulsió «per a tots els implicats».

Incidents també divendres

Els fets previs al partit entre la UE Cornellà i el CD Castelló no van ser l’única polèmica futbolística del cap de setmana a Cornellà. Els vigilants de seguretat privada desplegats el 23 de setembre a l’estadi de Cornellà del RCD Espanyol, que divendres passat va acollir una trobada amistosa entre les seleccions del Marroc i de Xile, es van veure superats per alguns grups d’aficionats marroquins residents a Espanya que van anar a animar el seu equip. Entre els incidents, es van succeir seguidors saltant al terreny de joc, una invasió final del camp, puntades de peu contra les portes d’accés i grups colant-se en bloc pels controls d’accés.