El 5 de juny

Els 40 anys de Ràdio Cornellà: així serà la festa a Can Mercader

Per l’escenari passaran artistes emergents i s’entrevistaran professionals que van començar en el mitjà, com Jordi Évole

Els 40 anys de Ràdio Cornellà: així serà la festa a Can Mercader

Manu Mitru

2
Es llegeix en minuts

Ràdio Cornellà celebra el seu 40è aniversari amb una festa aquest pròxim diumenge, 5 de juny. Al costat del llac del parc de Can Mercader, de les onze del matí a les dues de la tarda, es col·locarà un escenari pel qual passaran artistes i grups emergents de la gran ciutat catalana i on s’entrevistaran professionals de la comunicació consagrats que van començar la seva carrera en l’emissora municipal.

La celebració, que també es retransmetrà en directe a través del 104.6 FM, la conduiran els col·laboradors actuals de Ràdio Cornellà.

Des de les onze del matí pujaran a l’escenari els artistes i grups joves locals Apollo T&Moed, Paula Rodríguez, La Trinchera, Luxor Grey i Jove Greko. Les actuacions acabaran amb una sessió del ‘dj’ Quique Tejada, que va treballar a Ràdio Cornellà durant els seus inicis.

De manera intercalada amb les actuacions musicals, els locutors actuals de Ràdio Cornellà entrevistaran els professionals que van treballar en l’emissora i que avui són comunicadors reconeguts, com per exemple els periodistes Jordi Évole, Marta Romagosa i Rosa Maria Quitllet, a més de Muntsa Balfegó i Sergi Domene.

Primera emissió de Ràdio Cornellà

La primera emissió documentada de Ràdio Cornellà va ser el 4 de juny del 1982, quan la ràdio estava situada al parc de Can Mercader, i per això la festa del 40è aniversari s’organitza en aquesta zona. El 1984 es va traslladar a la Gavarra, concretament al carrer de Costa Brava, 7 (baixos), ubicació que es manté en l’actualitat.

La participació ciutadana i l’obertura de la ràdio al conjunt de la població han sigut els seus grans eixos, «però també ha sigut un projecte professional i de qualitat, ja que la ràdio ha combinat el vessant més públic i de servei amb propostes comercials que han atret més de 500 anunciants», apunten fonts municipals.

Ràdio Cornellà, els seus programes i els seus col·laboradors han rebut diversos reconeixements al llarg de la seva història, majoritàriament provinents del món local, però també d’altres àmbits, com dos guardons de la Diputació de Barcelona en els premis Rosalia Rovira, i un Premi Nacional de Comunicació de la Generalitat de Catalunya, el 2014, en la categoria de comunicació de proximitat.

Notícies relacionades

Actualment, Ràdio Cornellà presenta una graella de 30 programes que s’emeten de dilluns a diumenge, amb la participació d’un centenar de col·laboradors.

Llegeix totes les notícies de Cornellà de Llobregat a EL PERIÓDICO Cornellà

Temes:

Ajuntaments