Animals de companyia

Cornellà inicia la campanya sobre la identificació genètica dels gossos i la seva obligatorietat

Un grup de dotze educadors cívics es passeja pel municipi per informar els propietaris dels gossos sobre la campanya

Cornellà inicia la campanya sobre la identificació genètica dels gossos i la seva obligatorietat

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

L’Ajuntament de Cornellà (Baix Llobregat) va iniciar a principis de desembre una campanya informativa sobre la implantació d’un registre obligatori de l’ADN per a tots els gossos de la ciutat segons es recull en l’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana.

A part de la campanya inicial, un grup de dotze educadors cívics es passeja pel municipi per informar els propietaris dels gossos sobre la campanya amb tríptics informàtics i regal de portar bosses per recollir els excrements.

Els gossos que ja estiguin censats correctament en el registre abans de l’1 de desembre del 2021, hauran rebut una carta informativa sobre el tema, que inclourà un val per fer la prova de l’ADN de manera gratuïta fins al 31 de març del 2022.

El registre de l’empremta genètica es realitza a través d’una prova de saliva indolora que costa uns 40 euros, i d’aquesta manera els propietaris dels gossos inscrits correctament en el cens tenen l’oportunitat de fer-la de manera gratuïta a les clíniques veterinàries que s’hagin subscrit a la iniciativa i acceptin el val.

Sancions de fins a 1.500 euros

L’Ordenança Municipal de Convivència Ciutadana preveu sancions de 300 a 1.500 euros als propietaris que no hagin identificat amb xip i genèticament el seu gos a partir d’estiu del 2022.

Notícies relacionades

L’objectiu d’aquesta mesura és «preservar el benestar animal i reduir el maltractament i la taxa d’abandonaments i contribuir a solucionar problemes de salubritat, neteja urbana, benestar i convivència ciutadana», segons el comunicat de l’Ajuntament.

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO