Sanitat pública

Arrenquen les obres del nou CUAP de Cornellà

Arrenquen les obres del nou CUAP de Cornellà

Ayuntamiento de Cornellà

1
Es llegeix en minuts
El Periódico

El Departament de Salut ha posat en marxa les obres del nou Centre d’Urgències d’Atenció Primària (CUAP) de Cornellà de Llobregat (Barcelonès), en el qual invertirà més d’1,5 milions d’euros. Així ho han donat a conèixer tant Salut com l’Ajuntament de Cornellà en un comunicat conjunt.

En l’actualitat, aquest equipament, que ofereix atenció urgent les 24 hores cada dia de l’any, es troba a la planta baixa del CAP Sant Ildefons de Cornellà i, amb aquesta actuació, es traslladarà a una nova ubicació on duplicarà la seva superfície, cosa que «li permetrà incrementar la seva capacitat assistencial i oferir una millor atenció a la ciutadania».

El nou CUAP s’ubicarà en un local de 735 m2 cedits pel consistori i situat a l’avinguda Salvador Allende, 31. Disposarà de set consultes, una sala d’emergències, una sala d’observació amb sis boxs i un sala de radiologia, a més dels espais per a professionals, material i instal·lacions.

«Aquesta dotació de l’àrea assistencial implica que el CUAP guanyarà, respecte a les actuals instal·lacions, una sala d’emergències, tres boxes més d’observació i tres consultes addicionals, per la qual cosa augmentarà la seva capacitat d’atenció i resolució, alhora que millorarà la confortabilitat dels usuaris i facilitarà la tasca dels professionals», defensen les dues administracions.

Està previst que les obres d’adequació del local tinguin una durada d’un any i, després d’això, es portarà a terme la fase d’equipament amb el mobiliari, maquinària i material necessari per a la seva posada en funcionament.

Notícies relacionades

«El trasllat del CUAP també permetrà alliberar l’espai que ocupa actualment al CAP Sant Ildefons i destinar-lo a l’equip d’atenció primària mitjançant una reforma que s’iniciarà quan el CUAP s’hagi traslladat a la seva nova ubicació», han explicat des del Departament de Salut i l’Ajuntament.

Llegeix totes les notícies de Cornellà a EL PERIÓDICO Cornellà