DEBAT METROPOLITÀ

El futur de la cultura metropolitana es debat a Cornellà

L'AMB organitza aquest divendres 9 de novembre una jornada de debat cultural mitjançant experts i representants del sector al territori

citilab

citilab

1
Es llegeix en minuts
El Periódico/EuropaPress

Cornellà acull aquest divendres 9 de novembre una jornada organitzada perl’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) per debatre sobre cultura des d’una òptica metropolitana de la mà de diversos experts i representants institucionals del sector cultural en l’entorn.  

La sessió estarà dividida en quatre parts i s’iniciarà amb una obertura institucional a càrrec de l’alcalde de la ciutat i vicepresident executiu de l’AMB, Antoni Balmón; del vicepresident de l’Àrea de Desenvolupament Social i Econòmic de l’AMB, Jaume Colboni, i del comissionat de Cultura de l’Ajuntament de Barcelona, Joan Subirats.

A continuació, el director de KEA European Affairs, Arthur Le Gall, farà una conferència sobre l’experiència europea en la creació de grans àrees culturals metropolitanes, a causa de la seva especialització en polítiques de sectors audiovisual, culturals i creatius i la seva experiència en la gestió de projectes finançats per la Unió Europea.

Al tercer bloc es parlarà del festival metropolità de dansa com a "primer exemple de coordinació cultural". Hi participaran Rocío García, tinent d’alcaldia de Cultura de l’Ajuntament de Cornellà, i els regidors de Cultura de Santa Coloma i l’Hospitalet, Petra Jiménez i David Quirós. 

En el quart i últim bloc es debatran els cinc grans objectius culturals a escala metropolitana de la mà de Xavier Fina, filòsof i consultor cultural, Miquel Curanta, director del Club TR3SC, Àlex Nogueras, galerista i president d’ArtBarcelona, Laia Ramos, sòcia de la cooperativa LaFundició, i el periodista Enric Sierra. 

Notícies relacionades

L’acte se celebrarà aquest divendres al Citilab de Cornellà (pl. Can Suris) entre les 9.30 i les 14 hores. L’entrada serà gratuïta, però és necessari inscriure-s’hi prèviament enviant un correu a desenvsocioeconomic@amb.cat. 

Més notícies de Cornellà a l’edició local d’EL PERIÓDICO DE CATALUNYA