Un programa de Ràdio Cornellà en gallec, a la televisió de Galícia

TVG elabora un reportatge en commemoració del 30 aniversari de l'espai radiofònic 'Siempre en Galicia'

Els reporters del programa ’O país máis grande do mundo’ de Televisió de Galícia entrevistant als promotors de ’Siempre en Galicia’ a Ràdio Cornellà.

Els reporters del programa ’O país máis grande do mundo’ de Televisió de Galícia entrevistant als promotors de ’Siempre en Galicia’ a Ràdio Cornellà. / RÀDIO CORNELLÀ

1
Es llegeix en minuts
MIREIA BIEL / CORNELLÀ DE LLOBREGAT

La televisió pública gallega, TVGbusca persones d'origen gallec que visquin arreu del món per al seu programa ‘O país máis grande do mundo’. 

Ara, les seves indagacions han identificat un grup de gallecs residents a Cornellà que van començar fa tres dècades un programa de ràdio a l'emissora local per donar a conèixer la llengua i la cultura gallegues. I que s'emet en gallec, és clar. 

Un equip de reporters de TVG va visitar aquest abril els estudis de Ràdio Cornellà per entrevistar els conductors del programa ‘Siempre en Galicia’, aprofitant l'aniversari. 

Així doncs, els protagonistes d'un dels capítols del nou programa ‘Galegos no mundo’, que TVG estrenarà al maig, seran Xulio Cougil, Laura Santos i Armando Fernández, actuals conductors que apareixeran a l'espai de TVG acompanyats pel fundador del programa Manuel Rodríguez i el president de l'entitat Rosalía de Castro, Oliver Fernández.

CULTIVAR LA CULTURA GALLEGA

Notícies relacionades

‘Siempre en Galicia’ va néixer el 1986 per iniciativa de l'Associació Cultural Galega Rosalía de Castro de Cornellà de Llobregat. Un grup de persones van posar en marxa un conjunt d'iniciatives culturals que volien vincular les més de 5.000 persones nascudes a Galícia que vivien a Cornellà. D'aquí en va néixer el programa radiofònic, però també el premi de poesia Rosalía de Castro i la revista 'Lua Nova'.

Més notícies de Cornellà