En tres instituts catalans

Conveni entre Ensenyament i Nissan per promoure la FP dual a Cornellà

L'Institut Esteve Terrades oferirà el cicle de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles automòbils i el cicle de grau superior de Mecatrònica Industrial

1
Es llegeix en minuts
ACN / Q.F. / Cornellà de Llobregat

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, i el conseller director general de Nissan Motor Ibérica, Frank Torres, han firmat aquest dilluns un conveni de col·laboració per promoure la formació professional dual i la formació en centres de treball.

L'objectiu és formar professionals en camps com la carrosseria, l'electromecànica  o la mecatrònica i, al mateix temps, millorar la qualificació professional del sector. L'acord permetrà implantar aquesta modalitat formativa en tres centres educatius catalans.

Concretament, l'Institut la Guineueta de Barcelona impartirà un cicle de grau mitjà de Carrosseria. L'Institut Esteve Terrades de Cornellà, el cicle de grau mitjà d'Electromecànica de vehicles automòbils i el cicle de grau superior de Mecatrònica industrial. I a l'Institut Mollet del Vallés, s'oferirà el cicle de grau superior de Programació de la producció en fabricació mecànica.

En virtut del conveni, Nissan aportarà als instituts públics vehicles i components, nous i utilitzats en assajos, perquè es puguin utilitzar en els cicles de transport i manteniment de vehicles.

La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, ha destacat la importància de la formació professional, i concretament de la FP dual, que aquest any incrementa el nombre d'alumnes, centres, empreses i entitats que participen.

Per la seva part, Nissan constata que "necessita persones professionals formades i especialitzades per afrontar el creixement i evolució del sector de l'automoció, que introdueix constantment nous serveis i noves tecnologies", en paraules de Frank Torres. El conseller director general de Nissan ha afegit que creu "fonamental" que el sector privat tingui un paper "destacat" en la formació acadèmica dels "futurs professionals".

A més de promoure la formació dual, l'acord amb Nissan fomenta les pràctiques d'alumnes en l'empresa (la Formació en Centres de Treball).

Al marge dels tres instituts que també faran la modalitat dual, hi haurà dos instituts més que podran fer pràctiques a Nissan: llla dels Banyols del Prat de Llobregat i l'institut Mare de Déu de la Mercè de Barcelona.

Notícies relacionades

Entre els cursos 2011-2012 i el 2013-2014, uns seixanta alumnes de FP han realitzat pràctiques de formació en centres de treball a Nissan.

Més notícies de Cornellà

Temes:

Nissan