Així funciona la segona pell que rejoveneix

Així funciona la ’segona pell’ desenvolupada per l’Hospital General de Massachusetts, als EUA. / YOUTUBE/ RAJAMANICKAM ANTONIMUTHU

1
Es llegeix en minuts
EFE / LONDRES

Un grup de científics han creat un polímer de silicona que actua com una segona pell "invisible", que replica les propietats d'una dermis jove al millorar temporalment la hidratació i reduir l'aparença d'arrugues i ulleres, segons un estudi publicat avui per 'Nature Materials'.

L'informe, que es va portar a terme des de l'Hospital General de Massachusetts (MIT en les seves sigles en anglès) als Estats Units, explica que aquesta aportació s'utilitzarà per millorar medicaments que tracten malalties com la dermatitis o els èczemes.

El material, que s'adhereix a la pell i que es caracteritza per ser elàstic, transparent i tenir una llarga durada, es converteix en una capa imperceptible que imita els mecanismes d'una pell jove i que es podria adaptar per aconseguir protecció contra radiacions ultraviolades, en paraules dels investigadors.

El professor i membre del MIT Daniel Anderson va afirmar que aquesta substància química actua com a "barrera", facilita "millores cosmètiques" i "potencialment permetrà crear productes mèdics", "tres factors que la fan ideal per a l'ús humà".

ASSAJOS 

Segons la revista britànica, els autors de l'estudi van realitzar diversos assajos en persones per provar l'efectivitat i la seva seguretat i van descobrir que, a l'aplicar aquest polímer de silicona sobre el lloc on es formen les ulleres, desprenia una força compressiva constant sobre la pell durant almenys 24 hores.

Respecte a la hidratació en pells seques, es van adonar que tots aquells que provaven aquesta segona pell patien menys pèrdues d'aigua que els que usaven un producte comercial de gamma alta.

A més, van aclarir que ningú va patir cap irritació com a conseqüència del polímer de silicona.

Notícies relacionades

Per arribar a aquest resultat, els científics van treballar amb un ventall de fins a 100 polímers diferents, tots ells compostos per una estructura de "siloxà", que combina àtoms de silicona i oxigen.

Amb aquest material, pretenen combatre els problemes de la pell que es deriven del pas dels anys i protegir la dermis d'altes temperatures, toxines, microorganismes, radiació i baixa fermesa i elasticitat.