REFERENT CICLISTA

Pogacar, cap a la victòria al Tour 2021

  • El més jove vencedor de la ronda francesa va avalar diumenge guanyant la Lieja-Bastogne-Lieja que val per a qualsevol carrera.

  • Decidit a marcar una època és hàbil en el pla, escala de meravella, llegeix les carreres i és un perfecte contrarellotgista.

Pogacar, cap a la victòria al Tour 2021
1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea
Sergi López-Egea

Periodista

Especialista en Periodisme esportiu i ciclisme

ver +

Quan Jacques Anquetil va guanyar el primer dels seus cinc Tours tenia 23 anys, un menys que Eddy Merckx i Bernard Hinault quan van arribar de groc a París. Tadej Pogacar es va coronar en un insòlit mes de setembre com el més jove vencedor de la prova, amb només 22 anys, cinc menys que Miguel Induráin, el 1991, en la primera de les cinc victòries.

I segueix amb 22 anys. I continua impressionant per ser a dos mesos de l’inici del Tour 2021 el més ferm (i gairebé únic) candidat a la victòria en els Camps Elisis. Fins i tot ell mateix s’ha sorprès de la seva tremenda predisposició a la victòria. «He guanyat el Tour i altres carreres de gran nivell. Estic vivint un somni ciclista», va declarar després de la seva victòria a la Lieja-Bastogne-Lieja, on va certificar que val per a qualsevol carrera, on va avalar que té al seu abast el que es proposi a sobre d’una bici, on va demostrar que està decidit a marcar i dominar una època com el millor d’una extraordinària promoció de corredors nascut a finals de l’última dècada del segle passat.

Notícies relacionades

Magnífic escalador, intel·ligent en el pla, ràpid en les arribades i perfecte contrarellotgista. Ho té tot, tot perquè el ciclisme rodi al compàs de les seves rodes durant un grapat de temporades. I, a més, en aquest 2020 buscarà un doblet que només ha sigut capaç d’aconseguir aquests últims anys Chris Froome, la victòria al Tour i la Vuelta, tot i que el britànic ho va fer quan ja era un corredor a la trentena i aguerrit.

Als 22 anys actua com un veterà: llegeix les carreres, no es precipita en els moments decisius (com diumenge a Lieja), dirigeix els seus companys (com el català David de la Cruz, que diumenge es va fracturar una costella). És dels pocs que han preferit viure a Mònaco que a Andorra. Allà resideix amb la seva nòvia, lluny dels focus de la ‘jet set’ monegasca.

Temes:

Tadej Pogacar