NOU GUARDÓ

Alejandro Valverde rep la Bicicleta d'Or 2018, equivalent a la Pilota d'Or

El ciclista murcià ha guanyat aquest any el campionat del món i la classificació mundial de la UCI

valverde

valverde

1
Es llegeix en minuts
Sergi López-Egea / Barcelona

L’any 2018 no pot acabar millor esportivament parlant per a Alejandro Valverde, que després de guanyar el Mundial i imposar-se com a número u del món en la classificació de la Unió Ciclista Internacional (UCI), ha rebut el guardó Bicicleta d’Or 2018, l’equivalent, en el ciclisme, a la famosa Pilota d’Or que distingeix el millor futbolista de l’any.

El corredor murcià succeeix en el palmarès del premi al britànic Chris Froome, guanyador de l’any passat. En la llista de guardonats hi apareixen dos espanyols més, Miguel Induráin,  que va guanyar el trofeu en dues ocasions (el 1992 i el 1993), i Alberto Contador, que va aconseguir el Vélo d’Or, en la seva denominació francesa, els anys 2007, 2008, 2009 i 2014. "Per a mi és molt important aparèixer en aquest premi al costatd’Induráin  i Contador, dos dels grans de la història del ciclisme."

Notícies relacionades

Curiosament, fa uns dies l’Ajuntament de Múrcia el reconèixer al posar el seu nom a una avinguda de la ciutat, concretament al tram de la N-340 que passa pel terme municipal, la carretera que uneix Cadis amb Barcelona.

Concentrat a Navarra

El premi l’ha rebut mentre estava concentrat amb la resta de corredors i corredores del Movistar a la localitat navarresa de Gorraiz on l'esquadra està planificant la temporada 2019. El campió del món ha confirmat que correrà per primera vegada el Tour de Flandes, però encara no té decidit si, a part de la Vuelta, afrontarà el Giro o el Tour. En canvi, Mikel Landa ja ha avançat que la ronda francesa serà el punt fort del pròxim any, igual queNairo Quintana. El corredor alabès ha de decidir ara si disputa primer el Giro, com a preparació per al Tour, o si es reserva per a la prova francesa i després afronta la Vuelta