Contador supera l'etapa i admet que ha patit per arribar

Ulissi triomfa a l'esprint, al davant de Juanjo Lobato

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Etapa sense sentit, 264 quilòmetres que no han provocat res més que avorriment, amb un gran grup que, preocupat per la distància, ha rodat a la pitjor mitjana fins ara registrat en la ronda italiana, 35,8 quilòmetres per hora. I tot perquè la jornada acabés en un esprint –victòria de l'italià Diego Ulissi amb l'andalús Juanjo Lobato (Movistar) en segona posició–. Més de set hores sobre la bici, una angoixa encara pitjor si es rodava convalescent per una caiguda, com ha sigut el cas del líder Alberto Contador, que, evidentment, segueix en competició i amb la 'maglia rosa', davant la segona arribada en pujada, aquest dissabte a Campitello Matese.

Notícies relacionades

Contador, ni per sorpresa, tot i la dura caiguda de dijous, ha pensat a abandonar. Si les radiografies deixaven clar que no hi havia cap os trencat, ell pujaria a la bici, prendria la sortida i, és clar, arribaria. I fins i tot tindria ocasió, en l'únic instant d'una certa emoció d'una jornada insulsa, d'incrementar el ritme del gran grup amb el conjunt Tinkoff estirant el Giro 2015. Sens dubte, la mostra que el ciclista madrileny estava en disposició de competir.

"He patit molt però he pogut aguantar amb molt de dolor. A la sortida no ho tenia clar. Han sigut set hores i mitja sobre la bici i a partir de la quarta ja no sabia com col·locar la mà", ha dit Contador. Sense canvis a la general, en la vuitena etapa, ja amb muntanya pel mig, amb més esforç, sense l'auxili d'haver d'anar tant a roda, es veurà evidentment de forma més clara quin és l'estat físic de Contador. Aquest divendres ho ha superat. Per si hi havia dubtes.