Valverde iguala Merckx

El ciclista murcià guanya per tercera vegada de manera magnífica la Fletxa Valona

1
Es llegeix en minuts
SERGI LÓPEZ-EGEA / BARCELONA

Alejandro Valverde té moltes virtuts i una d'elles és convertir en fàcil el que sembla complicat. A tres dies de complir els 35 anys, amb una joventut eterna, sense tenir rival al pilot en certes carreres, ha conquistat la Fletxa Valona, preciosa clàssica, bella carrera d'un dia, una prova que transcorre per la Bèlgica d'Eddy Merckx, 'el Caníbal', el millor de tots els temps, el corredor a qui aquest dimecres ha igualat Valverde. Com ell, ja té tres Fletxes Valones al sarró, una proesa que també van aconseguir els ciclistes italians Moreno Argentin Davide Rebellin i el belga Marcel Kint, als anys 40.

Valverde va arribar al tríptic de clàssiques per les Ardenes amb la intenció de millorar les xifres de fa un any, quan va ser segon a Amstel (igual com diumenge passat), primer a la Fletxa (com aquest dimecres) i segon a la Lieja-Bastogne-Lieja, la millor de totes tres, que ja ha guanyat dues vegades i a la qual aspira, evidentment i com a principal favorit, diumenge que ve.

Notícies relacionades

Aquest dimecres ha dominat amb tanta mestria l'ascensió final al mur d'Huy, una 'paret' interminable, que fins i tot semblava que pujava gairebé sense desgast. S'ha col·locat a la primera posició del gran grup que s'anava fragmentant. Allà els ha vigilat a tots, pendent de Purito Rodríguez, que ha sigut quart, davant de Dani Moreno, sense necessitat d'arrencar, fins que a 200 metres ja s'ha vist vencedor. Sense oposició. Líder del pilot. Únic en la seva espècie. Inigualable. Magnífic. Sens dubte, un fora de sèrie i més considerant la seva edat i els anys que fa que és professional, sempre lluitant per la victòria, sense que sembli que envelleix, una aposta segura, perquè quan no guanya sempre té reservada una plaça al podi.

"M'he sentit pletòric, en un dia molt dur i amb moltes caigudes [Chris Froome Philippe Gilbert han sigut dos dels principals afectats], de gran tensió. Al mur d'Huy he preferit controlar més que atacar, però a 200 metres ja m'he vist guanyador". Així ha descrit Valverde la seva victòria en un mur que es tornarà a franquejar al Tour, en la tercera etapa i amb tot el gran grup de la ronda francesa pendent del ciclista murcià.