Mereixen un brindis

5 vins per disfrutar glop a glop

  • Prepara la copa perquè et proposarem cinc ampolles irresistibles a preus ajustats

5 vins per disfrutar glop a glop
2
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Pocs coses hi ha més agradables que una bona copa de vi, sigui negre, blanc o rosat. Per això, a Cata Mayor hem seleccionat cinc ampolles amb les quals disfrutaràs glop a glop. Prepara el llevataps perquè no et podràs resistir a aquestes elaboracions amb preus ajustats que bé mereixen un brindis. Són aquestes.

Protos Verdejo 2021

Un verdejo amb frescor, cos i un final llarg

Protos, puntal de Ribera del Duero, també està a Rueda, d’on surt aquest Verdejo 2021. Després d’una criança sobre lies de dos mesos, va passar a fudres de fusta, ous de formigó i dipòsits d’acer inoxidable i després es va acoblar en ampolla. En nas hi ha pinya, cítrics, poma, herbacis (boix i fonoll)... En boca és sec i té una entrada fresca, amb acidesa, i un final llarg. Rodó i amb cos. 6,99 €.


La Sucursal 2019

Un rioja fresc, equilibrat, potent, untuós i llarg

Aquest vi negre celebra el 125è aniversari de Bodegas Martínez Lacuesta rendint homenatge a la que va ser la seva sucursal a Madrid durant més de 50 anys. En nas apareixen les fruites negres d’un ull de llebre ben madur, amb matisos de flors blaves i notes especiades. En boca és molt fresc, equilibrat, potent, untuós i llarg i deixa tons de regalèssia i tanins dolços molt vius i integrats. 30 €.


Predicador Tinto 2019

Un vi fresc i mineral per «predicar» les bondats dels vins negres de la Rioja

Un dels vins més exitosos de la Bodega Contador, de l’enòleg Benjamín Romeo, és Predicador Tinto. L’anyada 2019, amb un 90% d’ull de llebre, ha passat 18 mesos en barrica de roure i gairebé un any en ampolla, un procés que ha donat com a resultat un vi que en nas presenta notes de fruites vermelles madures, caràcter mineral, tons balsàmics i fustes fines. En boca és fresc, amb volum envoltant i final molt llarg. 25 €.


Prado Lobo 2017

Un ribera del Duero de guarda que millorarà amb els anys

La paciència és la mare de la ciència i, en el cas d’aquest vi de la DO Ribera del Duero, és el millor que pots tenir: si ets capaç de resistir les ganes d’obrir-lo, millorarà en ampolla durant els pròxims 10 anys. Elaborat amb vi negre fi i criat durant 25 mesos en barrica, ofereix aromes de vainilla, tabac, espècies i records balsàmics, notes de fruites negres i regalèssia. En boca és fresc i persistent. 35 €.


Monte Real Reserva de Familia 2018

Notícies relacionades

Un vi negre de la Rioja amb la millor relació premis-preu

Resulta difícil superar la relació premis-preu d’aquest vi negre de Bodegas Riojanas. Els seus últims anys han superat els 90 punts en diverses guies especialitzades, senyal de la qualitat d’aquest ull de llebre que ha passat 12 mesos en barrica i sis més en ampolla abans de sortir al mercat. Té aroma de fruita madura, maduixa i regalèssia i en boca és amable, fresc i de final llarg. 16 €.