De tast amb...

VIDEOTAST | Així és el Vd’O 6.19 Carinyena Blanca - Sorra 2019, un blanc «auster» de l’Empordà

  • Audrey Doré, cap de sommeliers d’El Celler de Can Roca, tria aquest blanc del celler Vinyes d’Olivardots per a la sèrie de tastos dirigit per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar-la tret que sempre triïs el de sempre. I si fas això, et perdràs moltes joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar, o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confia en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

En sòl de sorra granítica

En aquesta ocasió, Audrey Doré, cap de sommeliers d’El Celler de Can Roca, elegeix Vd’O 6.19 Carinyena Blanca - Sorra 2019, un blanc del celler de Capmany (Alt Empordà) Vinyes d’Olivardots.

¿I per què? «Perquè la carinyena blanca és una varietat autèntica de l’Empordà que s’està recuperant», i això fa que «un vi elaborat amb aquest raïm marqui les diferències que tenen a la zona».

En destaca el seu «color daurat pujat molt bonic, més del que estem acostumats a veure en un blanc». L’experta també explica que el vi es diu Sorra perquè el sòl on hi ha els ceps és de sorra granítica. I això fa que sigui «més fresc, més aeri, més volàtil».

Notícies relacionades

«És auster i amb molta acidesa», resumeix Doré.

¿T’animes a tastar-lo?