De tast amb...

VIDEOTAST | Rovigno 2016, un blanc de Croàcia que aguanta qualsevol menjar

  • Ignasi Céspedes, copropietari del restaurant La Gormanda (Barcelona), tria aquest vi del celler Roxanich, a la regió d’Ístria, per a la sèrie de tastos dirigit per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar a menys que sempre triïs el de sempre. Si fas això, et perdràs moltes coses joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Vas a l’aventura i t’arrisques a fallar o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confien en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i del grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

«Mínima intervenció» en celler

En aquesta ocasió, Ignasi Céspedes, copropietari de La Gormanda (Barcelona), elegeix Rovigno 2016, un blanc del celler croat Roxanich, a la regió d’Ístria. «Gràcies als seus amos, que van venir a sopar un dia al restaurant i ens van dir que feien vins, vam descobrir que allà tenen varietats paral·leles amb gustos molt similars a les nostres», remarca.

En concret, el Rovigno 2016, «amb molt poca intervenció», presenta un «color màgic». L’expert és fan d’aquest vi a base malvasia istriana, pinot blanc i chardonnay: «És una passada. Té una mica més de volum i notes més madures, regust de licor. Com aquest del 2016, alguns vins blancs de Roxanich són de guarda», explica.

Notícies relacionades

A Céspedes, el Rovigno 2016 li recorda a «peres i fruites d’os» i «la seva mineralitat, la seva maduresa i el seu punt greixós en boca li permeten aguantar qualsevol plat i fins i tot acompanyar qualsevol menjar de principi a final». Posa com a exemple plats de caça o la «mitjana de mar» de La Gormanda, (parpatana a la brasa).

¿T’animes a tastar-lo?