De tast amb...

VIDEOTAST | Serral del Vell 2014, un corpinnat «superfresc»

  • Sergi Ruiz, amo del restaurant Denassus, escull aquest espumós de llarga criança del celler Recaredo per a la sèrie de tastos dirigit per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar-la, llevat que sempre triïs el de sempre. I si fas això, et perdràs moltes joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar, o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confia en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de Cata Mayor, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

«Mínima intervenció» al celler

En aquesta ocasió, Sergi Ruiz, amo del restaurant Denassus, tria Serral del Vell 2014, un corpinnat del celler Recaredo. «És un dels meus favorits. Al restaurant li tenim moltíssima estima», assegura sobre aquest espumós del Penedès –l’anyada 2014 que amb prou feines es troba en el mercat–.

Elaborat amb un 75% de xarel·lo i un 25% de macabeu, destaca pel seu caràcter «superfresc en boca». «És la identitat de Recaredo, que fa espumosos de llarga criança amb molta frescor i personalitat».

Notícies relacionades

Ruiz proposa maridar-lo amb un ‘tataki’ de tonyina vermella amb tàrtar de tomàquet, freses de truita, salsa ‘ponzu’ i fulla de ‘sisho’.

¿T’animes a tastar-lo?