De tast amb...

VIDEOTAST | Sucamulla 2020, un vi natural que representa el paisatge de muntanya

  • Roger Viusà, propietari de Plaça del Vi 7 (Girona), tria aquest vi roig de Vinyas d’Empremta elaborat amb bartró, sumoll, va enviar, garsenc i garrut per a la sèrie de tastos dirigida per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que é complicadíssim encertar a menys que sempre triïs allò de sempre. Si fas això et perdràs moltes joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confien en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i del grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

Sotabosc, humitat, regust terrós

En aquesta ocasió, Roger Viusà, propietari de Plaça del Vi 7 (Girona), tria Sucamulla 2020, de Vinyas d’Empremta. «Un dels vins que més m’han tocat el cor i edls més autèntics que podem trobar a Catalunya», confessa l’expert. Per ell, és el que millor representa el paisatge de muntanya (el celler és de Navàs, al nord del Bages, que fa frontera amb la comarca del Berguedà). Això significa que «és continental, prepirinenc, d’altura i, com que desapareix el Mediterrani, fuig de la dolçor de la costa, de les garnatxes, els carinyenes, l’ull de llebre, el macabeu...».

Notícies relacionades

Així que ens trobem que «les fruites no són tan exuberants» en aquest vi roig i, en canvi, apareixen «el sotabosc, la humitat, el regust terrós». «Té profunditat però al mateix temps és molt bevible», afirma sobre aquest Sucamulla 2020, no tan intens al nas i d’un color robí degradat amb tocs lleugerament marronosos que poden sorprendre a qui no estigui acostumat a beure vins naturals. Li agrada que «en boca és elegant i subtil, fàcil de beure, complex, profund, amb amplitud».

¿T’animes a tastar-lo?