De tast amb...

VIDEOTAST| Solear en Rama Saca de Verano 2021, una «petita meravella»

  • Bernat Vilarrubla, un dels sommeliers d’Alkimia i Al Kostat, tria aquesta manzanilla de Bodegas Barbadillo per a la sèrie de tastos dirigida per Jordi Cotrina

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Sovint no sabem quin vi escollir en un restaurant o quina ampolla comprar en una botiga o supermercat. L’oferta és tan àmplia que resulta complicadíssim encertar-la tret que sempre triïs el de sempre. I si fas això, et perdràs moltes coses joies. Però si t’agrada descobrir, ¿què fas? ¿Et llances a l’aventura i t’arrisques a fallar, o acudeixes al consell d’un expert?

Si ets dels que confia en la saviesa aliena, ‘De tast amb...’ és el teu lloc. Aquesta secció de ‘Cata Mayor’, el canal gastronòmic d’EL PERIÓDICO i el grup Prensa Ibérica, al qual pertany aquest diari, acull les recomanacions de professionals del món del vi a través de videotastos dirigits per Jordi Cotrina.

Rastres salats a la boca

En aquesta ocasió, Bernat Vilarrubla, un dels sommeliers d’Alkimia i Al Kostat, tria Solear en Rama Saca de Verano 2021, una manzanilla de Bodegas Barbadillo. «Una petita meravella», assegura. «S’ha criat sota vel de flor, aquesta capa màgica de llevat sota la qual s’asseca el vi fins als ossos, donant com a resultat una expressió austera, fina, molt elegant, deixant rastres salats a la boca», descriu.

«La manzanilla de Sanlúcar de Barrameda és un dels grans blancs del sud d’Europa», afirma Vilarubla, «així que és un gran absurd no beure xerès». En el cas que ens ocupa, Solear en Rama Saca de Verano 2021 «ens porta de cop i volta al sud i ens arrenca un somriure». «Un vi deliciós però també molt seriós, que resulta insuperable a nivell gastronòmic, però que també es pot beure sol i es pot guardar».

Notícies relacionades

D’aquesta manzanilla «molt franca, molt fresca, amb un milió de capes», Vilarrubla destaca «l’oliva crua, la llimona al sol, el perfil d’humitat d’un amagatall fred en un entorn càlid».

¿T’animes a tastar-lo?