Joies a preu de saldo

7 bons vins barats de supermercat (per menys de 9 €)

  • Jon Andoni Rementeria, sommelier del restaurant Remenetxe (Gernika) i campió d’Espanya de sommeliers 2018, ha anat al súper per escollir les seves ampolles favorites

7 bons vins barats de supermercat (per menys de 9 €)
4
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Jon Andoni Rementeria, sommelier del restaurant Remenetxe (Gernika), campió d’Espanya de sommeliers 2018 i representant espanyol en el campionat d’Europa de sommeliers que se celebrarà el novembre d’aquest any, ha anat al supermercat per escollir els seus set vins favorits per menys de 9 euros. «Soc un venedor de la cultura del vi que anima la gent a consumir-lo. Perquè el vi no és gens difícil, i aquestes ampolles barates ens ajuden a arribar als que tenen por de tastar-lo», comenta l’expert, que ha seleccionat aquestes set joietes dels lineals de Lidl.

La Bien Pintá 2019 (Bodegas Mocén)

«Aquest verdejo de la DO Rueda de groc pàl·lid amb rivet verdós és un dels tres vins que més m’agraden d’aquesta selecció que he fet. Net i fresc en nas, amb aromes de fruites tropicals, com la pinya, recorda també el meló. En boca, la seva entrada és lleugerament dolça, té un pas amb volum i un final equilibrat i una acidesa persistent. Amb un aperitiu va bé. Recomano servir-lo entre 7 i 9 graus (no menys, perquè perdria l’aroma i el sabor). És molt fàcil de beure i té una imatge, moderna, amb una etiqueta llampant. 100% recomanable». 3,99 euros.


Finca Luzón 2019 (Bodegas Luzón)

«Aquest vi jovenet, sense fusta, de la DO Jumilla està elaborat amb raïm monastrell. Té color cirera amb rivet violeta net i brillant, i la seva intensitat aromàtica és superexpressiva, tot fruita negra madura, intensa, amb alguna cosa de flors violetes i blaves. És molt net i fresc en nas. En boca té una entrada dolça amb un pas amb volum superagradable. Ve de gust continuar bevent-lo perquè és fàcil de beure: en 20 minuts acabes l’ampolla, perquè és tan amable que vas de dos glops en dos glops. Ideal amb carns blanques o lletó, i amb peix blau. A consumir en dos o tres anys perquè no té fusta». 3,99 euros.


Garabato 2019 (Bodegas Briego)

«Aquest vi jove amb una mica de fusta que li dona estructura és un altre dels que més m’agraden. Es tracta d’un tinta fina 100% de Ribera del Duero amb vuit mesos de barrica que a la copa exhibeix un color cirera picota. En nas s’aprecien fruites vermelles madures i notes làctiques com el iogurt de maduixa, de cirera o de gerd, a més d’espècies, pebre negre i alguna cosa de balsàmics, amb sensació de neteja i de frescor, d’eucaliptus mentolat. En boca té una entrada lleugerament dolça, però una sensació potent però no agressiva. Per maridar, un bon pernil ibèric li anirà molt bé». 4,99 euros.


Tramuz 2020 (Bodegas Trus)

«Un vi de Ribera del Duero jovenet però amb caràcter, que es fa notar, que ha passat quatre mesos en barrica, cosa que li aporta una mica d’estructura. Amb un color cirera amb rivet violeta, en nas es mostra bastant llaminer, amable i làctic: hi ha fruites vermelles i una mica negres, notes mentolades, i és més balsàmic que especiat, amb predomini de la sensació de iogurts de maduixa, de gerd, de mora... En boca, la seva entrada és lleugera. Funciona amb qualsevol peix blau o carn vermella, fins i tot el recomano per al xateig». 4,29 euros.


Finca La Cruz 2016 (Bodegas Trus)

«Un altre Ribera del Duero, en aquest cas un reserva, és a dir, ha estat 12 mesos criant-se en barriques. El seu color és més granat, i en nas és molt aromàtic, amb fruites vermelles més madures, gairebé amb licor, làctics, i notes especiades i balsàmiques, cuir, regalèssia... Ho té tot, és molt complex. Disfrutes amb ell, i com més temps passa a la copa, més aromes van apareixent. En boca entra fàcil però és molt potent perquè té molta expressivitat i caràcter. Recomano decantar-lo per donar-li una mica més d’oxigen perquè evolucioni més ràpid. Per acompanyar plats de caça menor i carns vermelles». 8,99 euros.


Encanto 2019 (Vinos de Arganza)

Notícies relacionades

«Aquesta mencía de la DO Bierzo em va sorprendre moltíssim i es va convertir per a mi en altre dels ‘top 3’ d’aquesta selecció. Ha passat 22 mesos en barriques franceses (que li donen més notes especiades i complexitat) i americanes (que li aporten notes de vainilla i coco), i un any en ampolla. Té un rivet granat, gairebé blau, i és net, brillant. Les seves aromes no resulten gaire expressives amb la copa quieta però al moure-la apareixen fruits negres, espècies, notes balsàmiques, cacau, xocolata, menta, menta... ‘Chapeau’. En boca és elegant, no et satura, és fresc. El vas bevent a gust perquè no és àcid ni amarg, està tot ben integrat. Un vi per maridar amb carns i que té una llarga vida, així que el pots guardar». 3,99 euros.


Cepa Lebrel Gran Reserva 2011 (Bodegas Valdebarón de Viana)

El color robí amb rivet de teula d’aquest rioja indica que té 8-10 anys. De fet, ha passat entre 22 i 30 mesos de barrica i 40 mesos en ampolla, és a dir, ha estat 70 mesos abans de sortir al mercat. És net, brillant, sense defectes visuals, i ja amb la copa aturada exhibeix una intensitat aromàtica mitjana-alta. A l’agitar-la surten notes de fruita vermella però especials, com cireres amb licor a dins. Surten també notes de cuir, regalèssia, espècies, balsàmiques... És un dels nassos més complexos i explosius d’aquests set vins. En boca entra molt suau i després explota la sensació aromàtica, amb un final superagradable. Per beure a gust, sobretot amb carn a la brasa i formatges curats». 7,79 euros.