Rumb al sud

9 bons restaurants de Tarragona i província per disfrutar com un cèsar

9 bons restaurants de Tarragona i província per disfrutar com un cèsar
3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Imperial, també en l’apartat gastronòmic. I no només a la capital, sinó també a la província. La llista de bons restaurants de Tarragona ciutat i província que pots llegir a continuació és per disfrutar com un cèsar.

Ana Ruiz explica com preparar el tàrtar de bonítol a la donostiarra.

1. AQ

Ana Ruiz i Quintín Quinsac treballen sobre 30 plats i 30 vins canviants. En les seves propostes demostren tenir l’enginy per transformar/actualitzar/repintar plats populars. Així és AQ.

La cassola de fideus amb xapadillo d’anguila i capipota de Barquet. /

Joan Revillas

2. Barquet

Els germans Solé, el David i el Fidel, practiquen la cuina de resistència i protegeixen el llegat familiar de plats mariners en aquest restaurant de Tarragona anomenat Barquet.

Arnau Bosch, Eva Perelló, Montserrat Costa i Joan Bosch, al seu restaurant. /

Joan Revillas

3. Can Bosch

Aquest restaurant cantoner, amb llum natural, a pocs carrers del port de Cambrils, és recomanable per als ‘pescadors’ d’alta cuina marinera. Aquesta és la crònica de Pau Arenós de la seva visita a Can Bosch.


El verat amb tomàquets i albergínia confitada de Bresca. /

4. Bresca

Xavi Ferraté i Alba Roig es llueixen amb peixos blaus i escabetxos al seu restaurant de Cambrils, on treballen amb productes de proximitat. Entre els plats que li han donat fama i prestigi, el rap amb remolatxa, per les seves notes de terra; el verat amb tomàquets i albergínia confitada, i el bonítol amb pebre vermell fumat. Així es menja a Bresca.

Grill de taronja i grill de llimona amb gambes. /

Joan Revillas

5. Citrus

Aitor López practica la cuina intel·ligent en un hotel bonic, el Tancat de Codorniu, amb dos puntals: Àlex Nolla i Susanna Krcivoj. Des de les Cases d’Alcanar (Tarragona), miren al Delta, potser el territori menys conegut i més extraordinari de Catalunya. Aquesta és la crònica que va escriure Pau Arenós després de la seva visita a Citrus.


Marc Miró i Violant Rojas, a la façana de La Llotja. /

Joan Revillas

6. La Llotja

En pocs llocs menjaràs tonyina vermella fresca com en aquest restaurant de l’Ametlla de Mar. Marc Miró coneix bé aquest peix, ja que el cuina des que, el 2001, va obrir l’establiment amb la seva dona, la Violant. I quan era nen ja el menjava perquè el capturava el seu avi, que era pescador. Aquí tens tots els detalls de La Llotja.


La paella del Pepe. /

Joan Revillas

7. La Tancada

Després d’haver treballat amb Fran López a Villa Retiro i amb Xavier Pellicer a Can Fabes i rodar per París, Menorca, Mèxic i Tailàndia, Xavi Montañés es fa càrrec de la gastronomia al càmping propietat de la seva família, a Poblenou del Delta. Ull amb la seva potent oferta arrossera, amb vuit possibilitats. En aquesta crònica sabràs quin va tastar Pau Arenós en la seva visita a La Tancada.


8. Villa Retiro

Notícies relacionades

Fran López és el cuiner de referència del territori entre aigües, amb dues estrelles: una, a 50 quilòmetres, a Villa Retiro (Xerta), i l’altra, Xerta, a 175, a Barcelona. Al primer restaurant, que ocupa l’única casa d’indians del Delta, el xef desplega la seva interpretació d’aquest territori complex, fèrtil i ambigu que és de sorra, que és de terra, que és de mar, que és de riu. Així es treballa a Villa Retiro.


L’arròs cremós de galeres, carxofes i espardenyes del restaurant Les Moles (Ulldecona), amb una estrella Michelin. /

9. Les Moles

Tècnica, sensibilitat, agudesa, territori i un producte bestial pescat a les muntanyes dels Ports i caçat al delta de l’Ebre, o al revés. Així és la cuina de Jeroni Castelle a Les Moles.