¡No t’ho perdis!
10 bons restaurants de BCN (i un de Sant Cugat) que has de provar abans que acabi el novembre
Et recomanem aquests llocs on disfrutaràs d’una bona (o boníssima) taula
MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar
12 restaurants on menjar formidablement al migdia per menys de 20 €

Hi ha tants restaurants que mereixen una visita... Nosaltres anem a molts, i en les últimes setmanes ens n’han agradat uns quants. I hem escrit sobre aquests. Si no has llegit els articles, no et preocupis, perquè t’hem preparat una selecció de bons restaurants de Barcelona (més un de Sant Cugat) que hauries de conèixer abans que acabi el mes de novembre. Amb tota la informació sobre cada un d’ells.

El calamar Zebra de Casa Amàlia. /
Casa Amàlia 1950
Un restaurant ‘de’ mercat perquè és al costat del de la Concepció: a la carta assenyalen els llocs de què es proveeixen. Compromesos amb l’‘slow food’ i premiats per la municipalitat per ser sostenibles, són especialistes en arrossos. Així els fan a Casa Amàlia 1950.

Diversos platets de Bar Pimentel. /
Bar Pimentel
Aquest local del Born, un dels epicentres turístics de Barcelona, proposa una cuina popular i genuïna, senzilla i assequible, amb receptes de tota la vida. Aquests són els plats que vam tastar en la nostra visita a Bar Pimentel.
Pinotxo
El llegendari Pinotxo ha reobert amb l’essència, la família de Jordi Asín Bayén, i dues absències: Joan Bayén, àlies ‘Pinotxo’, i la Boqueria. El bon lector sap ja, a hores d’ara, del belluguet tribuner i de tribunals: el Juanito va vendre el negoci a l’esquena del seu nebot, el Jordi; va morir inopinadament i hi ha un litigi entre el nou propietari i els que eren el motor del bar. Perquè el Juanito era la imatge i el carisma, la bandera amb armilla i corbata de llacet, però els que manejaven els fogons eren els Asín. El nou Pinotxo ha trobat el seu lloc en un altre mercat, el de Sant Antoni, també en una de les entrades, i ha crescut fins a ocupar quatre parades, de la 18 a la 21, amb les lletres que va dissenyar Mariscal a dalt. Així es menja en aquest Pinotxo.

Cebiche de peix i marisc del restaurant Alrevés. /
Alrevés
Aquest restaurant de l’‘upper’ Diagonal ofereix gustos mediterranis sense excentricitats en un espai elegant i càlid. Espòiler: no s’enreden amb experiments estranys ni busquen gustos extrems ni receptes exòtiques. Així de còmodes hem menjat a Alrevés.

El bacallà de l’àvia Carmen a L’Andreuenc. /
L’Andreuenc
Aquest establiment de Sant Andreu serveix una cuina catalana tradicional amb visió contemporània tan bona que s’ha convertit en orgull del barri. Així de bo és el bacallà de L’Andreuenc.

Arròs a la cubana de Bar Becerrea. /
Bar Becerrea
Aquest històric de la ciutat dona menjar des de fa gairebé mig segle a la Nova Esquerra de l’Eixample. Sensacional la relació qualitat-preu del menú d’11 € de Bar Becerrea.

Les galtes de senglar amb llenties de Capet. /
Capet
És un dels escassos establiments de Barcelona on la cuina cinegètica troba taula. I s’hi ha assegut el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós. En aquest article t’explica com va ser la seva visita a Capet.

Diversos plats del restaurant Keanu. /
Keanu
Aquest establiment amb un nom que recorda l’actor Keanu Reeves (‘Matrix’, ‘John Wick’) proposa plats de Corea del Sud, el Japó, la Xina, Tailàndia, el Vietnam... Aquí podràs llegir els plats que ens van servir a Keanu.

L’entrepà Americanah de la +Bernat. /
+Bernat
La carrera de Carles Armengol ha donat la volta per tornar a l’origen: psicòleg, va escriure un exitós llibre de records sobre el restaurant familiar, Collado, i s’ha fet càrrec del menjar d’una llibreria. Allà serveix uns bocates amb què es podria fer literatura. Això és el que es pot menjar a +Bernat.

Els macarrons del Santa Magdalena. /
Santa Magdalena
Notícies relacionadesQuim Marqués va tancar el Suquet de l’Almirall el 2018; va obrir amb la seva filla Paula, nutricionista, l’espai ‘cultulinari’ L’ExquisEat el 2020 i tots dos acaben de donar nova vida al bar veí que traspassaven. Es diu Santa Magdalena.

Torrada d’hummus amb pebrots rostits amanits, aranja, cigrons cruixents, sèsam i herbes fresques del restaurant Brevet. /
Brevet
Aquest establiment de Sant Cugat triomfa entre els aficionats al ciclisme pels esmorzars potents i els plats de cuina casolana saludable Aquests són els que vam tastar a Brevet.
- Pèls de punta Gonzalo Bernardos adverteix del "festival" immobiliari que ve: "L'habitatge de compra es posarà molt car..."
- L’Apartur promou la "xivatada" anònima
- SUCCESSOS Multades tres empreses de busos per l’accident mortal de França
- De la Generalitat a Golden Hotels Aragonès renuncia al sou d’expresident i dirigirà l’empresa familiar d’hotels
- Malalties ultrarares Un jove amb síndrome SAVI millora gràcies a un fàrmac contra el lupus
- La crisi habitacional El Pla Estatal de Vivenda triplicarà la inversió fins als 7.000 milions
- Projeccions econòmiques El Govern i el Banc d’Espanya eleven la previsió de creixement
- Cita empresarial Barcelona Global reuneix 1.500 professionals de 90 nacionalitats
- Farmacèutiques La japonesa AGC Pharma Chemicals inaugura una planta a Malgrat de Mar
- Sector bancari El BBVA confia que el Govern perdi el seu poder per vetar una futura fusió