¡No t’ho perdis!

10 bons restaurants de BCN (i un de Sant Cugat) que has de provar abans que acabi el novembre

10 bons restaurants de BCN (i un de Sant Cugat) que has de provar abans que acabi el novembre

Ana Puit

3
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Hi ha tants restaurants que mereixen una visita... Nosaltres anem a molts, i en les últimes setmanes ens n’han agradat uns quants. I hem escrit sobre aquests. Si no has llegit els articles, no et preocupis, perquè t’hem preparat una selecció de bons restaurants de Barcelona (més un de Sant Cugat) que hauries de conèixer abans que acabi el mes de novembre. Amb tota la informació sobre cada un d’ells.

El calamar Zebra de Casa Amàlia. /

Manu Mitru

Casa Amàlia 1950

Un restaurant ‘de’ mercat perquè és al costat del de la Concepció: a la carta assenyalen els llocs de què es proveeixen. Compromesos amb l’‘slow food’ i premiats per la municipalitat per ser sostenibles, són especialistes en arrossos. Així els fan a Casa Amàlia 1950.

Diversos platets de Bar Pimentel. /

El Periódico

Bar Pimentel

Aquest local del Born, un dels epicentres turístics de Barcelona, proposa una cuina popular i genuïna, senzilla i assequible, amb receptes de tota la vida. Aquests són els plats que vam tastar en la nostra visita a Bar Pimentel.

Pinotxo

El llegendari Pinotxo ha reobert amb l’essència, la família de Jordi Asín Bayén, i dues absències: Joan Bayén, àlies ‘Pinotxo’, i la Boqueria. El bon lector sap ja, a hores d’ara, del belluguet tribuner i de tribunals: el Juanito va vendre el negoci a l’esquena del seu nebot, el Jordi; va morir inopinadament i hi ha un litigi entre el nou propietari i els que eren el motor del bar. Perquè el Juanito era la imatge i el carisma, la bandera amb armilla i corbata de llacet, però els que manejaven els fogons eren els Asín. El nou Pinotxo ha trobat el seu lloc en un altre mercat, el de Sant Antoni, també en una de les entrades, i ha crescut fins a ocupar quatre parades, de la 18 a la 21, amb les lletres que va dissenyar Mariscal a dalt. Així es menja en aquest Pinotxo.

Cebiche de peix i marisc del restaurant Alrevés. /

El Periódico

Alrevés

Aquest restaurant de l’‘upper’ Diagonal ofereix gustos mediterranis sense excentricitats en un espai elegant i càlid. Espòiler: no s’enreden amb experiments estranys ni busquen gustos extrems ni receptes exòtiques. Així de còmodes hem menjat a Alrevés.


El bacallà de l’àvia Carmen a L’Andreuenc. /

Òscar Gómez

L’Andreuenc

Aquest establiment de Sant Andreu serveix una cuina catalana tradicional amb visió contemporània tan bona que s’ha convertit en orgull del barri. Així de bo és el bacallà de L’Andreuenc.


Arròs a la cubana de Bar Becerrea. /

Alberto García Moyano

Bar Becerrea

Aquest històric de la ciutat dona menjar des de fa gairebé mig segle a la Nova Esquerra de l’Eixample. Sensacional la relació qualitat-preu del menú d’11 € de Bar Becerrea.


Les galtes de senglar amb llenties de Capet. /

Ana Puit

Capet

És un dels escassos establiments de Barcelona on la cuina cinegètica troba taula. I s’hi ha assegut el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós. En aquest article t’explica com va ser la seva visita a Capet.


Diversos plats del restaurant Keanu. /

Alex Froloff

Keanu

Aquest establiment amb un nom que recorda l’actor Keanu Reeves (‘Matrix’, ‘John Wick’) proposa plats de Corea del Sud, el Japó, la Xina, Tailàndia, el Vietnam... Aquí podràs llegir els plats que ens van servir a Keanu.


L’entrepà Americanah de la +Bernat. /

Pau Arenós

+Bernat

La carrera de Carles Armengol ha donat la volta per tornar a l’origen: psicòleg, va escriure un exitós llibre de records sobre el restaurant familiar, Collado, i s’ha fet càrrec del menjar d’una llibreria. Allà serveix uns bocates amb què es podria fer literatura. Això és el que es pot menjar a +Bernat.


Els macarrons del Santa Magdalena. /

Jordi Otix

Santa Magdalena

Notícies relacionades

Quim Marqués va tancar el Suquet de l’Almirall el 2018; va obrir amb la seva filla Paula, nutricionista, l’espai ‘cultulinari’ L’ExquisEat el 2020 i tots dos acaben de donar nova vida al bar veí que traspassaven. Es diu Santa Magdalena.


Torrada d’hummus amb pebrots rostits amanits, aranja, cigrons cruixents, sèsam i herbes fresques del restaurant Brevet. /

El Periódico

Brevet

Aquest establiment de Sant Cugat triomfa entre els aficionats al ciclisme pels esmorzars potents i els plats de cuina casolana saludable Aquests són els que vam tastar a Brevet.