Comença el dia amb energia

12 restaurants de Barcelona per clavar la forquilla als seus esmorzars

Per començar la jornada amb forces i bon gust de boca, res millor que aquestes adreces

Els millors esmorzars per començar el dia amb energia

6 receptes d’ous remenats ideals per esmorzar

12 restaurants de Barcelona per clavar la forquilla als seus esmorzars

Jordi Otix

4
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Si vols començar el dia amb energia, però sobretot amb un bon gust de boca, el millor que pots fer és anar a algun d’aquests llocs i demanar un bon esmorzar de forquilla. Et donarà la força necessària per afrontar el que et caigui al damunt i et posarà de bon humor perquè els seus plats són boníssims.

Aquí tens uns quants restaurants de Barcelona que serveixen bons esmorzars de forquilla.

El trinxat amb botifarra negra i cansalada. /

Joan Cortadellas

1. Bullanga

Roger Sánchez, que va ser a Terra d’Escudella, ha obert una casa de menjars en la qual només serveix esmorzars potents i menús de migdia: és temps de bullici i gresca. Es diu Bullanga.

Sisco Vilaró, amb les seves tres filles al restaurant. /

Ferran Nadeu

2. Can Vilaró

Quan els pares de Sisco Vilaró es van fer càrrec del bar, davant el mercat de Sant Antoni, els antics propietaris ja hi eren, almenys, «fa 50 anys». Era el 1967, així que el 2017 en van sumar 50 més. ¿Quin és el secret del seu èxit? Entre altres coses, els seus esmorzars de forquilla. Així són a Can Vilaró.


Els fideus amb gambes de Can Marlau, a Barcelona. /

Laura Guerrero

3. Can Marlau

Amb gran experiència en restaurants famosos, Ferran Soler és per fi propietari després de ser ex de molts llocs amb saler (Saüc, Tickets, Bodega 1900, Bambarol...). Al seu escut d’armes, la cullera. Perquè aquí es cuina. Aquí t’explica Pau Arenós quins plats valen la pena després de la seva visita a Can Marlau.


Els ‘eus i tripa de xai. /

Laura Guerrero

4. Bo de Bernat

Alguns dels millors plats de cuina catalana a Barcelona, i a un preu de riure, surten de les mans d’una família de filipins, amb Bernardo Dalisay al capdavant. Tripa de xai, croquetes de sípia i conill amb cargols són alguns dels plats que valen la pena de Bo de Bernat.


El cap de xai de Casa Axín. /

Òscar Gómez

5. Casa Axín

En aquest restaurant del Poble-sec és possible atacar un cap de xai a primera hora del matí al costat d’un bacallà a la llauna. Taules vestides amb hule, parets gairebé despullades, zero glamur, brasa vista on es conjuren foc i fum perfumant l’espai... i ambient general una mica sorollós en simfonia de converses sorolloses. Aquí t’expliquem més sobre Casa Axín.


Tripes, truita i gaspatxo a la barra del Bar Solera. /

Òscar Gómez

6. Bar Solera

Aquest bar matiner i bulliciós del mercat de la Concepció fascina amb aquests tres plats: el gaspatxo, la truita i les tripes. Si vols saber-ne més, aquí t’ho expliquem tot sobre Bar Solera.


Calamars farcits de botifarra i bolets de Bar Iberia. /

Òscar Gómez

7. Bar Iberia

Aquest local de la Zona Franca, que elabora una cuina vibrant i perifèrica, desperta entre els seus fidels una devoció gelatinosa per la seva truita de patates amb tripes. Aquí t’expliquem el secret de l’èxit de Bar Iberia.


Truita de patates amb cansalada viada ibèrica a Granja Elena. /

Òscar Gómez

8. Granja Elena

Els esmorzars en aquest establiment són mítics a la ciutat. Tenen una oferta enlluernadora d’entrepans de nivell. Carmen Bosch fa dècades que està a càrrec de la planxa i elaborant una rere una altra cruixents suculències. Si et poses a comptar a la pissarra et surten més de 40 opcions. Una feinada que t’expliquem en aquesta crònica de Granja Elena.


Els cigrons del Bar-Bodega Bartolí. /

Alberto García Moyano

9. Bar-Bodega Bartolí

Dempeus i alegrant estómacs des de 1939 (que es diu ràpid), és un lloc de culte tant en matèria d’esmorzars, com d’aperitius i dinars. La veritable estació de Sants és Bar-Bodega Bartolí, i aquí t’expliquem per què.


Peus de porc del restaurant El Cullerot de Sants. /

Alberto García Moyano

10. El Cullerot de Sants

Aquest restaurant del barri de la Bordeta és un lloc jove portat per una parella jove que serveix esmorzars i dinars. Aquí tens la crònica que Alberto García Moyano va escriure sobre El Cullerot de Sants. Assegura que si hi aneu en dijous, tremolareu amb els arrossos.

  1. El Cullerot de Sants


11. Pinotxo

Notícies relacionades

El llegendari Pinotxo ha reobert amb l’essència, la família de Jordi Asín Bayén, i dues absències: Joan Bayén, àlies ‘Pinotxo’, i la Boqueria. El bon lector sap ja, a hores d’ara, del belluguet tribuner i de tribunals: el Juanito va vendre el negoci a l’esquena del seu nebot, el Jordi; va morir inopinadament i hi ha un litigi entre el nou propietari i els que eren el motor del bar. Perquè el Juanito era la imatge i el carisma, la bandera amb armilla i corbata de llacet, però els que manejaven els fogons eren els Asín. El nou Pinotxo ha trobat el seu lloc en un altre mercat, el de Sant Antoni, també en una de les entrades, i ha crescut fins a ocupar quatre parades, de la 18 a la 21, amb les lletres que va dissenyar Mariscal a dalt. Així es menja en aquest Pinotxo.


El fricandó del Santa Magdalena. /

Jordi Otix

12. Santa Magdalena

Quim Marqués va tancar el Suquet de l’Almirall el 2018; va obrir amb la seva filla Paula, nutricionista, l’espai ‘cultulinari’ L’ExquisEat el 2020 i tots dos acaben de donar nova vida al bar veí que traspassaven. Es diu Santa Magdalena.