Queixalades amb consciència

¡Vegans! Aquí tens sis bons restaurants de Barcelona

Cinc hamburgueseries pensades per a vegans

Com fer tres postres veganes, fàcils i saludables

¡Vegans! Aquí tens sis bons restaurants de Barcelona
2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Tot i que l’oferta de menjar vegà està en auge, la quantitat i qualitat no s’acosten als nivells que li agradaria a qualsevol persona que rebutja tota mena d’aliment d’origen natural.

Però és possible menjar bé a bastants llocs. Aquí ho demostrem amb aquesta selecció de bons restaurants vegans de Barcelona.

CactusCat Bar

Aquest modest establiment del Raval va ser el més votat el 2021 pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana. La seva carta de plats casolans (atenció a la seva lasanya) és de 10, amb una relació qualitat-preu imbatible. Passa a conèixer per què ha sigut elegit el millor restaurant vegà del món. Aquí tens el reportatge sobre el CactusCat Bar.

Roots & Rolls

La variada oferta gastronòmica del veganisme comença a semblar-se a l’omnívora (fins i tot hi ha menjar porqueria com el del Vegan Junk Food Bar), i n’és un bon exemple el Roots & Rolls (Consell de Cent, 401), que aposta per la cuina asiàtica amb un toc divertit i creatiu, i triomfa amb el ‘sushi’ vegà, amb una taula de degustació que és un dels plats més demandats pels clients d’aquest aquest ampli local de l’Eixample. Aquí tens més informació sobre el Roots & Rolls.

Vegan Junk Food Bar

Un local modern i divertit on ofereixen menjar porqueria... vegà. Com ho llegeixes. Hamburgueses de mida XXL de ‘vedella’ i costelles de ‘porc’ ben saboroses però que són un pur ‘trompe-l’oeil perquè estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums. Per saber-ne més, llegeix aquí la crònica del restaurant Vegan Junk Food Bar.


Desoriente

Aquest restaurant al centre del Poblenou sorprèn amb una carta oriental i ‘plant based’ en la qual totes les elaboracions es fan allà mateix, des del pa ‘bao’ fins al fuagràs d’origen vegetal. Una altra manera d’entendre la cuina asiàtica, la que proposa el Desoriente.


Pastan

Notícies relacionades

El restaurant de pasta ‘plant based’ nascut al Regne Unit, on té tres locals, aterra a Espanya inaugurant seu a Gràcia (Josep Torres, 25). Els 7 entrants i 12 plats de pasta que formen la carta sorgeixen d’una fusió entre la cuina italiana, perquè el seu ingredient principal és la pasta, i les aportacions creatives que fan una picada d’ullet a altres països. Igual serveixen espaguetis, tortel·linis o raviolis amb salsa carbonara o ‘puttanesca’ que una amanida ‘caprese’, un ‘wok’ amb verdures o una tempura de gambes.


Vrutal

Des que va obrir, el seu èxit ha sigut immediat gràcies als seus combos de ‘burgers’ i còctels servits en un local d’estètica industrial. «Aquí no t’importarà si el menú és d’origen animal, vegetal o còsmic», prometen els seus responsables. És al Poblenou. Tens més detalls en la crònica del restaurant Vrutal.