Queixalades amb consciència
¡Vegans! Aquí tens sis bons restaurants de Barcelona
Cinc hamburgueseries pensades per a vegans
Com fer tres postres veganes, fàcils i saludables
Tot i que l’oferta de menjar vegà està en auge, la quantitat i qualitat no s’acosten als nivells que li agradaria a qualsevol persona que rebutja tota mena d’aliment d’origen natural.
Però és possible menjar bé a bastants llocs. Aquí ho demostrem amb aquesta selecció de bons restaurants vegans de Barcelona.
CactusCat Bar
Aquest modest establiment del Raval va ser el més votat el 2021 pels usuaris de l’‘app’ Happy Cow, referent planetari en restauració vegana. La seva carta de plats casolans (atenció a la seva lasanya) és de 10, amb una relació qualitat-preu imbatible. Passa a conèixer per què ha sigut elegit el millor restaurant vegà del món. Aquí tens el reportatge sobre el CactusCat Bar.
Roots & Rolls
La variada oferta gastronòmica del veganisme comença a semblar-se a l’omnívora (fins i tot hi ha menjar porqueria com el del Vegan Junk Food Bar), i n’és un bon exemple el Roots & Rolls (Consell de Cent, 401), que aposta per la cuina asiàtica amb un toc divertit i creatiu, i triomfa amb el ‘sushi’ vegà, amb una taula de degustació que és un dels plats més demandats pels clients d’aquest aquest ampli local de l’Eixample. Aquí tens més informació sobre el Roots & Rolls.
Vegan Junk Food Bar
Un local modern i divertit on ofereixen menjar porqueria... vegà. Com ho llegeixes. Hamburgueses de mida XXL de ‘vedella’ i costelles de ‘porc’ ben saboroses però que són un pur ‘trompe-l’oeil perquè estan fetes amb extractes de tubercles o de llegums. Per saber-ne més, llegeix aquí la crònica del restaurant Vegan Junk Food Bar.
Desoriente
Aquest restaurant al centre del Poblenou sorprèn amb una carta oriental i ‘plant based’ en la qual totes les elaboracions es fan allà mateix, des del pa ‘bao’ fins al fuagràs d’origen vegetal. Una altra manera d’entendre la cuina asiàtica, la que proposa el Desoriente.
Pastan
Notícies relacionadesEl restaurant de pasta ‘plant based’ nascut al Regne Unit, on té tres locals, aterra a Espanya inaugurant seu a Gràcia (Josep Torres, 25). Els 7 entrants i 12 plats de pasta que formen la carta sorgeixen d’una fusió entre la cuina italiana, perquè el seu ingredient principal és la pasta, i les aportacions creatives que fan una picada d’ullet a altres països. Igual serveixen espaguetis, tortel·linis o raviolis amb salsa carbonara o ‘puttanesca’ que una amanida ‘caprese’, un ‘wok’ amb verdures o una tempura de gambes.
Vrutal
Des que va obrir, el seu èxit ha sigut immediat gràcies als seus combos de ‘burgers’ i còctels servits en un local d’estètica industrial. «Aquí no t’importarà si el menú és d’origen animal, vegetal o còsmic», prometen els seus responsables. És al Poblenou. Tens més detalls en la crònica del restaurant Vrutal.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
Barcelona Restaurants Barcelona Cuina saludable Gastronomia On menjar avui Vegans Vegetarians
- Al minut Guerra d’Israel en directe: última hora sobre el final de la treva a Gaza, l’ajuda humanitària i reaccions
- Ús alternatiu ¿Per què la gent està llançant vinagre a les finestres per l’onada de calor?
- Es desconfigura el líder
- Un Barça orfe a Anoeta
- Una fogonada de Yangel alleuja i calma el Girona