De tot una mica

8 noves obertures de Sant Gervasi que ho estan petant

Alguna cosa està passant en aquest barri de la zona alta de Barcelona. En els últims mesos han obert cafeteries guais, hamburgueseries de moda, barres ‘vintage’, espais que serveixen ‘dumplings’...

7 bons restaurants de les Corts que hauries d’apuntar a l’agenda

MAPA | 18 bons restaurants oberts aquest any a Barcelona que hauries de visitar

A1-178835102.jpg

A1-178835102.jpg / JORDI OTIX

4
Es llegeix en minuts

No és el lloc més ‘hipster’. Però alguna cosa està passant a Sant Gervasi, que l’últim any s’ha convertit en l’escenari de noves obertures ‘foodies’. Al lloro, que segur que el futur ens n’oferirà més. ¿Serà el nou barri de moda? Aquestes són les vuit novetats més sonades dels últims mesos en aquesta zona alta de Barcelona

Coush Armó

Els amants del bon pa segur que ja coneixen aquesta firma de referència en fleca ecològica artesanal. A principis d’estiu ha inaugurat un nou local en una bucòlica plaça de la zona d’El Putxet (Mañé i Flaquer, 7) on els veïns ja poden disfrutar de pans d’excepció, brioixeria i cafè d’especialitat.

Rabbit’s

Potser una de les obertures més sonades de la temporada a la ciutat. Des que es va instal·lar al carrer de Ganduxer, 16, el seu nom no para de copar els rànquings de millors restaurants de Barcelona. La carta és una oda a les tapes i platets clàssics, amb molt bon producte, sense parafernàlia, i tot en un ambient de barra vintage d’allò més ‘cool’. ¿El més? Les croquetes de gambes Forrest Gump; l’ensaladilla russa, les braves i la torrada de Santa Teresa. Així és Rabbit’s

Lady Babka 

Després d’uns anys oberts a Enric Granados, la pastisseria Lady Babky, especialitzada –com el seu nom indica– en tota mena de ‘babkas’ (també hi ha moltes altres pastes de vici i cafè d’especialitat), compta amb nou local en una cantonada de la plaça de Sant Gregori Taumaturg (Santa Fe de Nou Mèxic, 18). Lluminós i espaiós, a l’instal·lar-se en aquestes terres també ha ampliat la seva carta amb especialitats de l’Orient Mitjà molt en voga: ‘shakshuka’, pites, ‘labneh’, ‘shalla’ i altres meravelles que garanteixen un ‘brunch’ per-fec-te.

 

Antonia’s Burger

Per als que segueixen l’actualitat gastronòmica autòctona i els seus protagonistes, que sàpigues que aquest és el nou projecte de l’equip de The Fish & Chips Shop. I això només pot portar bons auguris. Doncs bé, en un diminut espai (plaça de Teodora Lamadrid, 1) s’han reinventat per oferir només dues coses: una ‘smash cheese burger’ i un ‘hot dog’. Però no qualssevol sinó una ‘smash burger’ i un ‘hot dog’ perfectes. Amb patates fregides, és clar. I per menys de 10 euros. ¡Et lleparàs els dits! Amb la cua que es fa aquí, ja està clar que el concepte funciona.


Capú

El xef italià Gennaro di Fiore ha agafat les regnes d’aquest restaurant (Atenes, 42) per convertir-se en un dels millors italians de la ciutat. No us deixeu enganyar per la seva aparença, és excepcional. Aquí fusiona cuina italiana, en particular napolitana, amb el receptari català, delectant el personal amb plats meravellosos com els espaguetis amb avellanes o amb garota, els raviolis farcits de vieires i un tiramisú inoblidable. També hi ha una carta de vins d’excepció. 


Grooffee

El cert és que el barri és un formiguer de locals de cafè d’especialitat. Però l’últim any ha destacat aquest simpàtic, modern i acollidor establiment amb aires i inspiració una mica novaiorquesa i ‘hipster’ (Sant Gervasi de Cassoles, 37). Al menú hi ha tes i cafè d’especialitat preparats per baristes, kombutxes, quiches, ‘bowls’, ‘cakes’, ‘bagels’ i brioixeria artesanal. Tot de la casa. Genial per començar de luxe el dia.


Dr Zhang

Notícies relacionades

Un altre nom reconegut en el panorama ‘foodie’ barceloní, que després d’un primer èxit sonat en el molt de moda Sant Antoni (i allà continua), ha elegit l’‘upper’ Diagonal per obrir segon local (Aribau, 254). Si el del carrer de Sepúlveda hi ha una barra on regnen els ‘dumplings’, aquí som en un senyor restaurant molt pensat per a la nit, on tornen els ‘dumplings’, però també altres especialitats com els ‘wan tu’, els ‘saam’, els ‘baos’ i moltes més especialitats asiàtiques, acompanyades de còctels. El que es conserva és el preu popular de la casa. I això encara deixa més bon gust.


Farró

FarróEl seu nom homenatja la zona del barri on s’ubica (Via Augusta, 98). Ofereix una carta variada d’especialitats mediterrànies més o menys contundents, d’aquí i d’allà. Les estrelles de la carta són, sense cap dubte, el capipota, les mandonguilles i el fricandó de vedella, que porten a col·lació tota l’ànima de bar familiar (però contemporani) d’aquest establiment que en poc temps ja s’ha convertit, en lloc de trobada dels fins gurmets. L’equip a càrrec, ultra amable, fa sentir els comensals com casa.