A la rica espècia

Dos Manos: Orient Mitjà, molt a mà

Aquest bar de Gràcia acosta la cuina de l’altre extrem del Mediterrani amb una carta assequible en la qual regnen les pites i altre menjar molt treballat i atapeït de sabors

Humus: dues receptes i un restaurant on menjar-lo

Restaurant La Balabusta: entre Barcelona i Tel Aviv

Dos Manos: Orient Mitjà, molt a mà
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista

ver +

Eyal Arbiv és de Tel Aviv, on va treballar com a xef. Però va voler elevar el seu nivell i un bon dia es va plantar a Barcelona per estudiar a l’escola de cuina Hofmann. I, per amor, aquí es va quedar. I es va associar amb el seu compatriota i empresari Ofer Kabilo per muntar Dos Manos (Torrent de l’Olla, 3), el més semblant al que pots trobar en un bar enrotllat de la seva cosmopolita ciutat natal: pites, hummus, ‘shakshuka’ i altre menjar menys conegut per aquests verals.

En tots els casos, molt treballats, amb multitud de salses casolanes, espècies i mels rares que aporten molt sabor i molts matisos. 

Dos Manos

Torrent de l’Olla, 3. Barcelona

Telèfon: 937.605.211

Preu mitjà (sense vi): 20-25 €

Les pites són les reines de la casa, les que justifiquen el nom del negoci, perquè cal utilitzar les dues mans; amb una no en tindràs prou si no tens la mida de les que tenen els pilotaris. Més de 400 grams cada peça, dels quals més de 150 són de carn o peix. Tot i que pots demanar que et posin el farcit en un plat, sense el pa, i utilitzar coberts.

En qualsevol cas, ofereixen una variada selecció de farcits i de tècniques. De pollastre, de xai i vedella, de lluç (el cuinen a la brasa dins del pa perquè quedi més sucós, una tècnica israeliana que es fa servir amb la carn).

Notícies relacionades

Combinats amb verdures, llegums i amaniments mil... A la graella, a baixa temperatura, fregits, arrebossats... Tampoc s’obliden de vegan@s i vegetarian@s, que també compten amb alternatives en aquesta carta que té tant gust de l’Orient Mitjà.

Dos Manos, amb ‘take away’ i ‘delivery’, és un establiment amb preus assequibles, com ho demostra el menú de migdies laborables, que inclou un entrant, una pita i una beguda per 12 €.