Cata Menor
El racisme que diuen que no existeix, per Pau Arenós
Assane Fall: el senegalès que va ser manter fa paelles i va impedir un atracament
La tapa, com a engany
Alcohol, addiccions i hostaleria
Al final de la conversa, Assane Fall, l’ajudant de cuina del Cercle Sabadellès, i especialista en paelles, que va evitar l’atracament a una sucursal bancària i al qual dediquem l’últim espai de la secció ‘Gastronomies’, va treure el mòbil per mostrar tots els papers, documents que li permetien treballar i, per tant, obrir un compte en el qual ingressar la nòmina.
No comprenia per què tres bancs li havien negat l’operació i que li posessin pegues per entregar els seus diners.
Notícia: ¡els bancs no volen la nostra pasta!
Ell no va dir la paraula, que sí que escric jo: racisme.
Aquest és un país racista: dels gairebé 50 comentaris que segueixen l’article, el 90% es banyen en porqueria.
Llegir-los és morir de vergonya i fàstic, i sospitar que no tenim solució com a societat.
S’explica en aquest text com algú va travessar el mar, va ser abandonat per les màfies i rescatat, i finalment, després de diferents peripècies, contractat i format per la cap del restaurant, Sara Ruiz.
Per arrodonir la història, l’Assane ha après a preparar arrossos, i molt bé, amb una immersió en una cuina que no és la seva i amb la limitació afegida de ser musulmà al país del porc i l’alcohol.
Emigren per treballar: aquest és l’objectiu. Kuldeep Singh i Gurmeet Singh van ser rentaplats i l’afany a prosperar ha fet que lideressin un lluminós restaurant indi a Barcelona: Casa Masala.
En diferents articles he explicat que són les persones arribades de llocs llunyans les que preparen els nostres menjars, i els que netegen la nostra porqueria. Els aplaudiments, per al propietari blanc. No els oculten, només que no els presenten.
Notícies relacionadesSempre fa pensar quan dones i homes amb una altra cultura culinària, amb una altra memòria culinària, resolen amb perícia un receptari que els és aliè.
Nosaltres, tan llestos, tan perceptius, som incapaços d’endevinar quin color de mans ha cuinat allò que tant ens agrada menjar.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Sorteig Extraordinari de Nadal 2025 Comprovar Loteria Nadal 2025: consultar si el meu dècim té premi
- La UB porta el cas Flecha a la Fiscalia per coerció sexual
- Mobilitat Viatges il·limitats per 6,20 euros a l'any: així pots demanar la targeta social a Barcelona per a majors de 60 anys o discapacitats amb rendes baixes
- Festes Aquests són els regals de segona mà més sol·licitats pels catalans: una opció més sostenible que triomfa a Nadal
- Tradicions amb encant El poble de Catalunya que té un pessebre vivent de més de 200 persones: dia, horari i entrades
- Fre a l’epidèmia La grip a Catalunya va a la baixa per primera vegada en vuit setmanes
- Balanç del president de la Generalitat El Govern prorroga els pressupostos davant la impossibilitat de començar la negociació dels del 2026
- Pujada l’últim mes Espanya reafirma la seva aposta per la transició al cotxe elèctric amb l’increment del 145,8% dels híbrids endollables l’últim mes
- Por escènica i falta de pràctica Vuit de cada deu universitaris no han rebut formació en comunicació oral, competència laboral bàsica
- A Mallorca El cas de l’Oriol, un adolescent que pateix una malaltia rara que podria revertir-se a partir del 2026
