Un dos en un al Born
Florería i Brasero Atlántico: moderns i argentins
El bar de Buenos Aires (18è millor del món) i el seu restaurant desembarquen a Barcelona amb els seus còctels i platillos desbordant de personalitat
Cocteleria a restaurants, ¿negoci, moda efímera o tendència amb futur?
Truita amb gintònic i altres maridatges sorprenents de tapes i còctels
![Florería i Brasero Atlántico: moderns i argentins Florería i Brasero Atlántico: moderns i argentins](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/e63ea640-2d5b-4623-bfd2-c71567c18357_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Barcelona és un pol d’atracció gastronòmica planetari, però també un destí desitjat per als amants dels bons glops. I la llista de 50 Best World Bars de 2023 ho corrobora, amb el Paradiso com a número u, i amb el Sip, al tercer lloc, i el Two Schmucks, al setè.
Des d’ara se suma a l’oferta líquida (i sòlida) de la ciutat Florería Atlántico, el bar de Buenos Aires que és 18è en la classificació mundial; ocupa el soterrani del restaurant Brasero Atlántico, que també forma part del projecte barceloní (avinguda del Marquès l’Argentera, 19) que han posat en marxa tres cracs argentins.
Florería i Brasero Atlántico
Avinguda del Marquès de l’Argentera, 19. Barcelona
Telèfon: 93.427.29.06.
Preu mitjà (sense vi): 40 €
Són els ‘bartenders’ Tato Giovannoni (elegit el 2020 pels seus col·legues com el millor del món) i Diego Cabrera (Salmón Guru, 15è millor bar del món), i l’expert en ‘hospitality’ Alex Resnik. Gent amb sobrada experiència per proposar aquest dos en un, aquest a dalt i a baix, aquest puja i baixa: un «restaurant amb bar» a dalt (Brasero Atlántico) i una «cocteleria amb restaurant» a baix (Florería Atlántico).
A peu de carrer, entre llums càlids i ambient industrial, el que ells denominen «foc i muntanya»: destaquen les especialitats i els talls de carn argentins a la graella (la llengua de be escabetxat, el pedrer de cor) que es poden maridar amb vins de tot l’arc mediterrani.
A la ‘cova’, al so de la música d’un ‘dj’ que punxa vinils i en una atmosfera recollida, «mar i aigua» (les empanades de cabra de mar i gambeta, la ventresca de bonítol confitada amb pèsols del Maresme...) que es combinen amb còctels representatius de països del nostre entorn i clàssics del Florería Atlántico de Buenos Aires.
Tot això, amb una personalitat desbordant, una cosa cada vegada més difícil de veure en aquest costat de l’oceà.
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- Operació contra el narcotràfic Els EUA detenen ‘el Mayo’ i un fill del ‘Chapo’, líders del càrtel de Sinaloa
- Eleccions decisives Els comicis a Veneçuela desencadenen l’expectació mundial
- En clau europea Cordó parcial als ultres
- Pròxim Orient Hamàs demana venjar un dels seus líders mort en una presó israeliana
- Les polítiques de la Unió Europea Brussel·les empeny a acabar amb l’addicció a les xarxes socials tòxiques