Un dos en un al Born

Florería i Brasero Atlántico: moderns i argentins

  • El bar de Buenos Aires (18è millor del món) i el seu restaurant desembarquen a Barcelona amb els seus còctels i platillos desbordant de personalitat

  • Cocteleria a restaurants, ¿negoci, moda efímera o tendència amb futur?

  • Truita amb gintònic i altres maridatges sorprenents de tapes i còctels

Florería i Brasero Atlántico: moderns i argentins

Judit Murphy Burgos

1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Barcelona és un pol d’atracció gastronòmica planetari, però també un destí desitjat per als amants dels bons glops. I la llista de 50 Best World Bars de 2023 ho corrobora, amb el Paradiso com a número u, i amb el Sip, al tercer lloc, i el Two Schmucks, al setè.

Des d’ara se suma a l’oferta líquida (i sòlida) de la ciutat Florería Atlántico, el bar de Buenos Aires que és 18è en la classificació mundial; ocupa el soterrani del restaurant Brasero Atlántico, que també forma part del projecte barceloní (avinguda del Marquès l’Argentera, 19) que han posat en marxa tres cracs argentins.

Florería i Brasero Atlántico

Avinguda del Marquès de l’Argentera, 19. Barcelona

Telèfon: 93.427.29.06.

Preu mitjà (sense vi): 40 €

Són els ‘bartenders’ Tato Giovannoni (elegit el 2020 pels seus col·legues com el millor del món) i Diego Cabrera (Salmón Guru, 15è millor bar del món), i l’expert en ‘hospitality’ Alex Resnik. Gent amb sobrada experiència per proposar aquest dos en un, aquest a dalt i a baix, aquest puja i baixa: un «restaurant amb bar» a dalt (Brasero Atlántico) i una «cocteleria amb restaurant» a baix (Florería Atlántico).

A peu de carrer, entre llums càlids i ambient industrial, el que ells denominen «foc i muntanya»: destaquen les especialitats i els talls de carn argentins a la graella (la llengua de be escabetxat, el pedrer de cor) que es poden maridar amb vins de tot l’arc mediterrani.

Notícies relacionades

A la ‘cova’, al so de la música d’un ‘dj’ que punxa vinils i en una atmosfera recollida, «mar i aigua» (les empanades de cabra de mar i gambeta, la ventresca de bonítol confitada amb pèsols del Maresme...) que es combinen amb còctels representatius de països del nostre entorn i clàssics del Florería Atlántico de Buenos Aires.

Tot això, amb una personalitat desbordant, una cosa cada vegada més difícil de veure en aquest costat de l’oceà.