¡No t’ho perdis!

10 bons restaurants de Barcelona i voltants que has de visitar abans que acabi l’abril

Et donem unes quantes adreces que t’encantaran

10 bons restaurants de Barcelona i voltants que has de visitar abans que acabi l’abril

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

L’equip de ‘Cata Mayor’, sempre a la recerca de bons restaurants per recomanar, ha visitat en els últims dies uns quants establiments que mereixen la visita.

Aquí tens una llista de 10 bons restaurants de Barcelona que hauries de visitar abans que acabi el mes d’abril.

Moments

Fa 50 anys, Salvador Dalí va firmar un llibre de cuina barroc, il·lustrat i amb un receptari entre real i inventat. Ara, Carme Ruscalleda i el seu fill reinterpreten alguns plats al restaurant Moments.

Bar Torrente

Aquest establiment de Sant Andreu proposa plats molt elaborats de qualitat però per a totes les butxaques, com la seva espectacular cresta de conill a la caçadora. Roger González, cuiner i propietari, diu: «Volem fer cuina al barri, per a la gent del barri. Donar qualitat a un preu raonable. Cuina assequible, no sé si atrevir-me a dir-te cuina popular». Li donem la raó després de la nostra visita al Bar Torrente.

La Nova Farga

Aquesta casa de menjars de Sants, on ofereixen esmorzars i dinars en condicions, fa miracles cada dia. Pots seure a la sala, a la barra o a la terrassa. Nosaltres vam tastar el menú del dia, i així ens va anar a La Nova Farga.

Amar

El restaurant de l’Hotel El Palace ofereix als migdies la fórmula ‘Amar a primera vista’, on el preu varia segons els plats que demanes: dos plats a triar per 55 €, tres plats per 75 i 4 per 95. Aquestes són algunes de les creacions que serveixen al menú de migdia de l’Amar.

Llamber

Ángel Palacios, amb una destacada carrera com a cuiner, s’ha incorporat al restaurant asturcatalà de Fran Heras al Born. Conserva clàssics de la carta com ara la fabada, les ‘patatinas’ amb ‘sabayón’ de cabrales El Teyedu i l’anxova amb confitura de tomàquet, pa d’espelta i formatge blau. Les novetats te les expliquem en aquesta crònica sobre el Llamber.


Xuba

Antonio Sáez i Raúl Salcido han deixat enrere restaurants i hotels multiestrellats per la cuina directa. «Això és una taqueria. No un restaurant mexicà amb tacos. Reivindiquem el taquer», expliquen. I el cert és que els tacos del Xuba són estel·lars.


Abasolo Etxea

Els nous propietaris de l’històric negoci de la zona alta eleven el nivell remodelant el local i reforçant la línia gastronòmica amb plats més treballats i amb millor producte. Així ens va anar la visita a l’Abasolo Etxea.


Desoriente

Aquest restaurant del centre del Poblenou sorprèn amb una carta oriental i ‘plant based’ en la qual totes les elaboracions es fan allà mateix, des del pa ‘bao’ fins al fuagràs d’origen vegetal. Una altra manera d’entendre la cuina asiàtica la que proposa Desoriente.


Marimorena

Notícies relacionades

El restaurant d’Albert Mendiola i Patricia Torres estrena direcció entre fàbriques i suma a l’equip el fill, el Ferran, al capdavant dels arrossos. Són militants de la proximitat, de Slow Food, del Parc Agrari del Baix Llobregat, i ho demostren en cada elaboració de la carta. Així és el Marimorena.


Solraig

Aquest restaurant del passeig Marítim de Castelldefels prepara alguns dels millors arrossos d’Espanya, que han sigut distingits en concursos nacionals. I la veritat és que coincidim amb els jurats. Així de bones estan les paelles del Solraig.