Per a morros fins

3 bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana: Come, Amar i Flying Monkey

Si encara no has decidit on anar a dinar o a sopar, aquí tens tres adreces on disfrutaràs d’una gran taula

3 bons restaurants de Barcelona per al cap de setmana: Come, Amar i Flying Monkey

Ricard Cugat

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

S’acosta el cap de setmana i sempre sorgeix el mateix dubte, la mateixa pregunta. ¿A quin restaurant podem anar? Nosaltres no tenim la resposta definitiva, però sí una que podria acostar-se bastant al que busques. Per això hem seleccionat tres restaurants on anar el cap de setmana. Són aquests. ¡A disfrutar!

Come

Paco Méndez, en companyia d’Erinna Marciano, torna a posar sobre la taula l’alta cuina mexicana en aquest local de l’avinguda Mistral, 54. «Vaig a totes», diu el cuiner. I això vol dir, per exemple, les tortilles de blat de moro en totes les seves formes: la torrada de tàrtar de wagyu i la de guisat d’eriçons i salsa d’alvocat (el cap m’ha explotat) i el taco de galta amb moll. Però n’hi ha més, molt més, i aquí et descobrim el que es menja al Come.

Amar

Rafa Zafra i els seus socis ressusciten el senyorial i imponent menjador de l’antic Ritz (Gran Via de les Corts Catalanes, 668). «Aquí hi conviuran molts estils», diu el Rafa, amb espai a la carta per a les brases, per al mar i muntanya (els pèsols amb tripa de bacallà; la carbonara de vieira i tòfona; les mongetes amb tonyina i aquest caneló de cabra de mar amb cruixent i suc de pollastre que serà un clàssic en cinc minuts), per a l’homenatge al Ritz, per a les ostres i per al caviar (¡el brioix!, ¡l’eriçó amb tàrtar de gambes!), que ha convertit en identitari, tant a l’Estimar de Barcelona com en el de Madrid. Aquesta és la crònica de Pau Arenós sobre la seva visita a l’Amar.

Flying Monkey

Visitar aquest ‘wine bar’ és el més semblant a asseure’s a dinar a la cuina d’una vivenda particular on els amfitrions preparen esmorzars, ‘brunchs’, dinars, berenars i sopars a base d’entrepans i plats senzills i saludables que et porten per tota la ribera del Mediterrani. Es nota aquí la mà de Ronit Stern, que s’ha fet un nom a Barcelona amb Auto Rossellón i La Balabusta, on triomfa amb una cuina directa i molt saborosa. Aquí tens tota la informació sobre el Flying Monkey.