Selecció gurmet
Els 5 restaurants favorits del xef Jeroni Castell (Les Moles)
El xef Jeroni Castell, amb una estrella Michelin per Les Moles (Ulldecona), ha visitat molts i molt bons establiments. Aquests conformen el seu ‘top 5’
![Els 5 restaurants favorits del xef Jeroni Castell (Les Moles) Els 5 restaurants favorits del xef Jeroni Castell (Les Moles)](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/0914773a-d802-4b86-9bac-2304ead63cf8_alta-libre-aspect-ratio_default_0.jpg)
Jeroni Castell defensa una estrella Michelin a Les Moles (Ulldecona), un restaurant de referència a les Terres de l’Ebre gràcies a la seva cuina amb producte de proximitat i picades d’ullet al comensal que li arrenquen un somriure.
Li preguntem al veterà xef pels seus cinc restaurants favorits. I aquesta és la seva llista. «Defineixen bé la meva idea sobre el que ha de ser un bon restaurant sota el meu humil punt de vista: reconeixible, amb una personalitat molt definida i marcada». Vaja, com Les Moles.
Diverxo
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/d1f3042c-e103-4654-929c-3558219e9b57_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
«Crec que Diverxo és el ‘top’ ara mateix, el numero u. David Muñoz em sembla un geni, un tio amb un talent excepcional. I això que és una cuina que jo no faria com a cuiner, perquè no és el meu estil i perquè no sabria fer-la per les meves limitacions com a cuiner, perquè per fer una cuina tan arriscada i tan ben feta com la seva cal ser, simplement, un geni. Com a comensal, em sembla que avui dia, indiscutiblement, David Muñoz és, amb Diverxo, el número u ara mateix».
Martín Berasategui
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/56613465-b715-4bae-9c1d-24a58d728753_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
«Canvi radical de registre, als antípodes de Diverxo. I cadascú és el rei del seu àmbit. Martín Berasategui és el rei de la subtilitat, de la perfecció, de l’elegància, dels sabors rodons, d’aquests que et fan tancar els ulls i dir ‘uf, en vull més, en vull més, en vull més’. Em vaig enamorar gastronòmicament d’ell el 1998, quan encara no tenia tres estrelles Michelin, i el vaig visitar per primera vegada i jo començava en aquest món. Vaig ser a tres restaurants d’allà dalt i em va fascinar, i no entenia com aquell home no tenia ja les tres estrelles. Poc després les hi van donar, em semblava una cosa que havia de caure pel seu propi pes».
Asador Etxebarri
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/5b5c14a4-44ea-4e11-8d9f-1f29a6402c7c_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
«És màgia feta a la brasa. És un festival en la màxima expressió. Si hagués de definir què és un àpat a Etxebarri diria que és una bacanal. Un producte brutal, impecable, d’una qualitat altíssima, tractat de manera sublim. És un festival, una bacanal».
Aponiente
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/3e4b0c75-95f2-45a1-b4d6-bcd39af7417d_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
«Un altre restaurant amb un discurs i una personalitat fora de mida. Quan vas a Aponiente, has d’estar preparat per aguantar tres hores i mitja de busseig permanent sota el mar, sense respirar. Mar en estat pur, sabors potents, salinitat... Tot això és Aponiente. Potser a algú li cansa el discurs de tant mar tota l’estona, però a mi va fascinar. Potser hi ha coses que em van agradar més que d’altres, però allà hi passen moltes coses i es mereix estar a dalt de tot».
A Casa do Porco
![](https://estaticos-cdn.prensaiberica.es/clip/57c88e47-316e-4da6-9182-406a7c0eb61f_baja-libre-aspect-ratio_default_0.png)
«Fa poc més de tres anys vaig tenir la sort de ser a São Paulo i vaig anar a dinar en un restaurant del qual mai havia sentit a parlar fins que vaig arribar al Brasil. Em va enlluernar, no vaig ser capaç d’entendre com aquest restaurant no tenia estrella. Em sembla una idea fresca, desenfadada, però molt i molt pensada i plasmada de manera impecable, perfecta. Com diem a les Terres de l’Ebre, era una xalera des del començament fins al final, tot molt bo, amb una idea molt reflexionada. Al final, un porc fet a baixa temperatura a la brasa que ara que hi penso se’m desfà la boca i no m’estranya que sigui al ‘top’ mundial. Un restaurant ‘top’, ‘top’, ‘top’».
Ja ets subscriptor o usuari registrat? Inicia sessió
Aquest contingut és especial per a la comunitat de lectors dEl Periódico.Per disfrutar daquests continguts gratis has de navegar registrat.
- Jocs Olímpics 2024 París oculta la foscor i exhibeix el seu decorat en els Jocs
- Handbol Les ‘Guerreres’ no compareixen i cauen amb estrèpit en el debut
- Tennis Moyá fa saltar les alarmes sobre la presència de Nadal a París
- Sèrie aclamada Com enamorar sense cursileries
- QUATRE HOSPITALITZATS Un brot de salmonel·losi en un bar deixa almenys 22 afectats
- SUCCESSOS Presó per al maquinista i un excàrrec d’Adif per l’accident de l’Alvia
- Gislan Zekri, estudiant de Treball Social: "Entendre el context cultural de la persona és vital per ajudar-la"
- Narcotràfic Confiscades quatre tones de cocaïna al port de Barcelona
- Comercialitzat als EUA La UE no aprova el fàrmac que alenteix l’avenç de l’Alzheimer
- Vacances alternatives L’‘airbnb’ de les mascotes