Al gra

4 arrossos excel·lents per menys de 15 €

En aquests quatre restaurants et serviran uns plats amb un sabor i un preu que et deixaran bocabadat

paella-valenciana / periodico

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Els molt arrossers segur que tenen apuntats a la llibreta algun d’aquests restaurants. Si no és així, ja triguen a afegir a la seva llista de favorits aquests quatre, la virtut dels quals, a més del gust, és el preu, que també deixa un bon sabor de boca.

Aquests són quatre restaurants de Barcelona que serveixen un arròs excel·lent per menys de 15 euros la ració.

La Bendita

Els tres arrossos de La Bendita, el nou i benaventurat restaurant de Gonzalo Rivière, al costat de la Sagrada Família, costen entre 12,50 € (el melós de gamba vermella) i 8 (el de verdures i bolets). Atenció al sec de cansalada del coll i calamars, a 9,50. Per saber més sobre La Bendita, clica aquí.

Cruix

El Cruix té cinc arrossos a la carta, i Pau Arenós en va tastar tres en la seva última visita: de la varietat bomba, es marca amb el sofregit, caldo, forn i, de nou, al foc per al socarrat. El de pebrots i gambes, cobertes amb una emulsió d’allada, i el de porc ibèric, albergínia fumada, mongeta tendra, romaní i làmines de cansalada viada costen 14 €. Aquí t’expliquem més sobre com de molt i bé es menja al Cruix.

Diània

La paella dels bessons Roger i Jordi Mascarell, de la Safor, porta pilotetes amb canyella, excepcionalitat que a Castelló es reserva per al Nadal, són més grans i s’hi barreja sang. Per la resta, un bon arròs amb mongeta, pollastre i conill a un bon preu (15 € a la carta, i 7 € els dijous al menú). La fideuà, l’arròs a banda i la paella de verdures completen el pòquer. Per tenir més informació sobre el Diània, clica aquí.

Can Boneta

A molts menjadors públics, el dijous és el dia de la paella. A Can Boneta, la petita casa de Joan Boneta, dijous és, per descomptat, un migdia amb arròs, que aquí cuinen al moment. Per 14 euros, Joan Boneta i el seu germà Antoni posen a la taula tres entrants (¡tres!), un plat principal, unes postres, copeta i pa. És dijous, i les trucades se succeeixen: «No hi ha taula per avui». Pau Arenós sí que hi va aconseguir lloc i aquesta és la seva crònica sobre Can Boneta.