la gramínia és religió

Tres arrossos per agenollar-se

Seleccionem les tres paelles que ha tatstat Pau Arenós a Cata Gran. ¡Boníssimes!

220420 torres 16 9 elperiodico / periodico

1
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Pau Arenós sap on es fica quan es tracta de visitar restaurants. Així que quan toca tastar arròs, el crític gastronòmic d’EL PERIÓDICO i fan de la gramínia des que té ús de raó («l’arròs és religió», proclama) afina la punteria. I el resultat són plats que farien agenollar-se fins i tot un ninot amb llengua de drap. A continuació, una selecció de tres dels millors arrossos que ha tastat en els últims temps i que han triomfat en les tres temporades de Cata Major. ¿Tens les genolleres preparades?

1. La paella dels germans Torres

Els germans Torres, Sergio i Javier, fan una paella en homenatge al seu pare, José. Mentre la fan al foc de llenya, els bessons discuteixen sobre detalls decisius a l’hora de fer un bon arròs, com la ceba (¿sí o no?) i el nacrat de l’arròs. I revelen un ingredient que els va ensenyar el seu pare perquè el resultat fos memorable. Al vídeo el descobriràs.  


2. L’arròs del senyoret de Nandu Jubany

Notícies relacionades

Nandu Jubany broda els arrossos. I a Cata Major explica els secrets de manera didàctica i entenedora. El xef amb una estrella Michelin pel seu restaurant homònim treballa tots els detalls amb mim, des del fumet (no més de 30 minuts perquè els ossos no deixin deixar anar la calç) i la picada fins a la ceba caramel·litzada que ha ofegat durant més de 12 hores.


3. La Mar Salada i la seva recepta per preparar un arròs de 10

Quina classe mestra la de Marc Singla. Com fer un arròs de 10 sembla fàcil escoltant i veient el xef de La Mar Salada. «No és complicat però sí molt laboriós», admet el cuiner mentre el Pau s’admira veient com treballa. «Quina meravella», conclou després d’asseure’s a la taula a tastar-lo. Amén.