Apunt

Queden cinc finals

Queden cinc finals

RAÚL PANIAGUA

1
Es llegeix en minuts
Sergi Mas

Família periquita, tot i que m’adreço especialment als futbolistes periquitos: ens falten cinc partits perquè s’acabi aquesta Lliga de Segona de la qual desitgem fugir al més aviat possible. Si els guanyem tots cinc, campions i ascens directe. No cal fer més números, ni debats, ni desenfocaments, ni crítiques, ni tonteries diverses. Depenem de nosaltres. Bé, dels peus i sobretot del cap dels nostres futbolistes. ¿Què? ¿Sumem durant el mes que queda de campionat o continuem garlant? ¿Què ens convé a tots?

Al llarg del polèmic Mundial del 78, César Luis Menotti va encunyar una frase dirigida als seus deixebles que es va quedar gravada en la memòria dels aficionats que van veure com, de manera molt polèmica, l’albiceleste s’alçava amb el títol sota la repetitiva expressió del tècnic argentí. «Només la victòria interessa», repetia una vegada i una altra César Luis.

Els més veterans encara recordareu la forma amb què l’Argentina va guanyar aquell Mundial. Ho va fer amb la qualitat dels seus futbolistes (Pato Fillol, Passarella, Matador Kempes, Luque, Bertoni, etc.), amb tota una nació que sense objeccions i cap crítica va empènyer el trineu i, per acabar, amb alguna cosa més que alguna ajuda externa.

Fem un paral·lelisme periquito: tenim uns futbolistes amb una gran qualitat, molt per sobre de la classe mitjana de Segona Divisió. Només cal que s’ho creguin i que ells mateixos es convencin. Tenim una afició (allò d’una nació darrere ja si potser per a un altre dia...) que ahir va arribar a congregar més de 1.300 persones a la Dani Jarque per veure l’entrenament a porta oberta (un 10 al responsable de la mesura, tot i que aquí el mèrit és de tots) i quant a les ajudes externes... Perdó. Demano disculpes perquè m’acabo d’ennuegar.

Notícies relacionades

Aquest club, la seva història, la seva resistència i la meravellosa minoria que pensem que «we are a special club» resulta tan forta que si ens ho creiem tots de veritat, som capaços de classificar-nos per a la Champions l’any vinent. Tots.

Ens falten cinc finals. Amb el ganivet a la boca del minut 1 al 90. Anem a totes.