TENNIS

Alcaraz s’acomiada en quarts de final i deixa orfe Madrid

Rublev va remuntar amb un festival de cops i va privar el murcià de lluitar per la tercera corona. El torneig es queda sense espanyols després de l’eliminació de Nadal. 

Alcaraz s’acomiada en quarts de final i deixa orfe Madrid

DANIEL GÓMEZ ALONSO

2
Es llegeix en minuts

Eliminat Rafa Nadal, totes les mirades apuntaven cap a ell. I Carlos Alcaraz ho va notar. I déu-n’hi-do si ho va notar. De sobte, tot li va caure al damunt i el rus Andrei Rublev, de professió pegador, el va treure (4-6, 6-3, 6-2) de la pista central de la Caixa Màgica a base de cops amb la dreta per privar-lo d’accedir a semifinals del Mutua Madrid Open per tercer any consecutiu.

Va ser una decepció palpable per al murcià perquè la visió amb què va arribar al torneig havia canviat, i per bé després dels tres primers partits. "Ara en vull tres més i guanyar-lo, ja no puc dir altra cosa", deia entre rialles Alcaraz en la prèvia.

Rublev va pagar d’inici els plats trencats de l’ensurt que es va endur Alcaraz contra Struff el dia abans. Fluïa, el servei funcionava i els errors es reduïen. I les deixades, potser el seu cop més d’autor, passaven la xarxa per escassos centímetres, els mateixos que abans se li negaven. Tot just 40 minuts va aguantar Rublev, que va entregar el primer set (6-4) gairebé sense inquietar Alcaraz.

Però no, perquè el que semblava bufar i fer ampolles va esdevenir un malson. Ho va demostrar un renovat Rublev tot just iniciar-se el segon set, on el panorama va canviar radicalment. Colpejava pla el número vuit, escola clàssica russa. Només té un registre en el seu joc, cop rere cop, però quan està entonat crema la pilota i es pot carregar qualsevol. I es va veure en el segon set (6-3), quan va netejar cada una de les línies i va desconcertar Alcaraz, que sense saber gairebé com, es va veure immers en el tercer set. I aquí, Rublev va continuar il·luminat i no va deixar cap opció.

Va desesperar Alcaraz, que es va veure superat per un huracà que li va arrencar de soca-rel (6-2) el seu intent de continuar fent història a Madrid i va deixar el torneig orfe d’espanyols a semifinals, cosa que no passava des del 2021, precisament l’any que va irrompre Alcaraz.

"Una bona setmana"

Notícies relacionades

Sigui com sigui, el murcià va valorar el pas per Madrid com a positiu: "És una bona setmana. Un dia abans de començar el torneig no sabia si jugaria, i si mirem el còmput global he pogut tenir més hores a pista, i jugar quarts d’alt nivell contra Rublev. Ho hauria firmat abans de venir, ja que ni el meu equip ni jo pensàvem que arribaria fins aquí".

"Ara toca continuar treballant per recuperar la meva dreta normal, per jugar sense pensar en l’avantbraç quan colpejo", va expressar Alcaraz, la pròxima estació del qual serà Roma, on continuarà lluint l’embenat que li tapa tot el braç dret.