El primer al món

David Muñoz obre a Barcelona un restaurant d’«alta cuina vestida de ‘fast food’»

  • El Goxo es converteix en un establiment, a l’Hotel NH Constança, que combinarà el restaurant, el ‘delivery’ i el ‘take away’

David Muñoz obre a Barcelona un restaurant d’«alta cuina vestida de ‘fast food’»

Instagram

2
Es llegeix en minuts
Pau Arenós
Pau Arenós

Coordinador del canal Cata Mayor

Especialista en gastronomia

Ubicada/t a Barcelona

ver +

Un any després que el ‘delivery’ d’El Goxo arribés a Barcelona en moto, i amb base a l’Hotel NH Collection Constanza, David Muñoz, Dabiz, li ha donat forma física: és ja un restaurant, que ocupa el que va ser el Don Giovanni del mateix establiment, amb unes 50 places a l’interior i amb una gran terrassa. ¿Data d’obertura? El 6 d’octubre.

«Tindrà tres potes: el ‘delivery’, el ‘take away’ i el restaurant. Serà un concepte en algun punt bastant revolucionari: alta cuina vestida de ‘fast food’», diu el cuiner triestrellat, el millor del món, segons The Best Chefs Awards 2021, i amb Diverxo, Streetxo i el ‘foodtruck’ El Goxo a Madrid. Així, Barcelona es converteix al primer lloc on El Goxo no està en moviment, sinó sota sostre, amb Pablo Anguré al capdavant dels focs. I d’aquí, una possible i futurible expansió: «És molt replicable, perquè és un concepte que viatja bé». Madrid serà el pròxim, probablement, però abans la capital tindrà un altre negoci, a finals de desembre, «diferent però sempre sota el món XO» (una idea boja: ¿i per què no OX?), del qual guarda silenci. I a Dubai hi haurà un Streetxo.

 ‘Goxisme il·lustrat’, es llegeix en un dels neons. ‘Alta cuina de carrer’, en un altre. ‘Menjar casolà imaginatiu’, en un tercer. «No es reservarà, hi haurà una cua, es demanarà, donaran un tiquet, t’asseuràs, apareixerà en pantalla la comanda i recolliràs la comanda. No és un restaurant a l’ús: la vaixella serà senzilla». Vet aquí la part del ‘fast food’. I vet aquí la d’alta cuina: «Per conceptes, per ingredients i per elaboracions». ¿I el preu? «Depèn, perquè hi haurà vi, xampany, còctels. Però es podrà menjar per uns 25 o 30 euros».

¿Els plats? A més dels nous pensats específicament per a l’espai, els ja cèlebres, i celebrats, gaspatxos de xilis de Jalapa i de maduixots, els fideus amb musclos i cafè, la lasanya Mumbai amb beixamel de coco i carn de vaca rossa, la costella fumada amb salsa barbacoa de tamarinde i el ‘hot dog’ japocoreà. I, per descomptat, el pastís de formatge de Cristina Pedroche, tan implicada com David en aquesta extensió de la cuina que practiquen a casa.

Notícies relacionades

Perquè la idea i els plats van néixer amb el confinament i l’efusiva transmissió de les receptes a través d’Instagram. Van tenir tant d’èxit aquestes gravacions que van decidir traslladar la seva intimitat gastronòmica al públic en forma de menjar per emportar, primer a Madrid i, després, a Barcelona. I ara de manera permanent en aquest híbrid que desemboca en una alta cuina popular.

Dabiz reflexiona de com un format casolà (casolà a la seva manera, és clar) li ha donat un xut de dopamina: «Ho estic passant molt bé. I m’estic divertint més a Diverxo gràcies als codis d’El Goxo».