Meca de la cuina

El Bulli1846 obrirà en període de proves a partir d’abril de l’any que ve

  • Les visites seran gratuïtes durant el temps que duri aquest tempteig amb el públic, que servirà per definir com serà l’obertura definitiva

2
Es llegeix en minuts

El Bulli1846 obrirà les seves portes en període de proves a partir d’abril del 2022. El xef Ferran Adrià ho ha anunciat aquest dilluns en un acte a Roses (Alt Empordà), on ha explicat que les visites seran gratuïtes durant el temps que durin les proves i que servirà també per definir com serà l’obertura definitiva.

El xef ha explicat que la intenció és que siguin en format íntim (d’un màxim de 150 persones) i que les visites es faran d’abril a novembre. Durant l’hivern, la intenció és fer «activitats socials». Mentrestant, estan definint també com arribaran els visitants i el preu de les entrades.

Adrià ha dit també que l’equipament tindrà un important i «valuós» arxiu, però que la intenció és que els visitants «comprenguin» per què «El Bulli va ser El Bulli».

Tan sols fa uns dies el famós cuiner va compartir a Twitter un vídeo sobre l’avenç en la museïtzació d’El Bulli, concretament sobre el condicionament de la part exterior.

En una entrevista recent, Adrià també va recalcar que la seva agenda també estarà condicionada per la pandèmia i la seva evolució. «Depèn molt de la Covid, perquè és un projecte basat en el turisme internacional», va advertir.

«No és un museu a l’ús. Mai un restaurant s’ha convertit en museu. D’aquí a 100 anys, la gent vindrà per veure on era i què passava aquí, perquè mostrarem el per què de la seva influència. El Bulli va fer pensar, va crear una filosofia de cuina creativa que es va estendre fins i tot a països on no era normal», assegurava amb orgull.

Vaixelles, portades, premis...

Notícies relacionades

El Bulli 1846 mostrarà les seves vaixelles i estris, com les pissarres i les pinces d’emplatat, tan noves llavors com esteses avui; la bibliografia que va generar, les portades de mitjans nacionals i internacionals que va protagonitzar, la relació amb el Japó que va ser «un canvi de paradigma a Occident», la participació en congressos per a l’«extensió del coneixement» o premis com que el va coronar cinc anys com el millor restaurant del món.

«És curiós, perquè des del 2010 fins aquí [El Bulli dirigit per Ferran Adrià i Juli Soler va funcionar de 1983 a 2011] no hi ha eines ni amb prou feines maquinària nova», va remarcar el cuiner.