GURMETITZATS
Disfrutar amb el calçot fi
Els tres artistes del premiat restaurant eleven una icona popular a plat d'avantguarda

Cruixent a la manera d’una neula farcit amb puré de calçot i romesco.
L'admirable treball del trio de Disfrutar: tres anys, dues estrelles –haurien de ser tres per completar el joc de la trinitat: i perquè s’ho mereixen– i 266 plats, i molts altres que van arxivar per imperfectes. Només el 2017, 90 creacions: entenguem que hi ha cuiners que es creuen tocats pels déus i que, amb una carrera trompetera, no arribaran mai a aquest guarisme.
Oriol Castro, Eduard Xatruch i Mateu Casañas lideren un equip amb gent capaç, i jove i compromesa: el cap de cuina, Nil Dolcet; el cap de sala, Toni Boada, i el sommelier, Rubén Pol, que obre vins tan singulars com el xilè Villalobos, procedent d’una vinya silvestre amb ceps arborescents. Estem en temporada de calçots i l’alta cuina es crema poc amb aquest plat identitari de Catalunya, sens dubte el més singular. Els grans xefs s’han de tacar les mans.

Consomé de calçot i 'katsuobushi'.
UNA CALÇOTADA URBANA I NETA
Trobar una trilogia del calçot en un establiment d’avantguarda és com si el teu oncle solter es fes una cresta punk. En tres plats, una calçotada urbana i neta per a senyorets amb manicura.
Notícies relacionadesConsomé de la ceba cremada i katsuobushi (fumen la copa davant el client amb encenalls de roure). Un cruixent a la manera d’una neula farcida amb puré de calçot i romesco. I un ravioli (obulato) de romesco amb pasta d’avellana i ametlla fregida.
El que és compromès no és servir caviar, sinó calçot, vestir el que és popular amb la magnificència que es mereix.
Disfrutar
Villarroel, 163. Barcelona T: 93.348.68.96 Menús degustació: de 120 a 185 €
- Apagada Red Eléctrica sospita d'una desconnexió massiva de plantes solars abans de l'apagada
- Andrés Iniesta: "No sempre tot és bonic, ni per a mi ni per a ningú"
- Habitatge Gonzalo Bernardos avisa els espanyols: «Els que es vulguin comprar una casa s’han d’afanyar»
- Lluita contra el frau Hisenda et vigila: aquesta és la quantitat màxima que pots pagar en efectiu
- Presumpta administració deslleial Els Mossos confisquen documents i joies als marmessors de Pere Mir
- MOBILITAT Controls a les carreteres gironines pel pont de l’1 de maig
- Nova instrucció als registres El Govern aprova una instrucció per fer efectiva la prohibició dels ventres de lloguer
- Successos Un piròman provoca nou incendis en mitja hora a Cambrils i deixa danys en comerços i restaurants
- Conseqüències de l’apagada El Govern té un pla b amb reserves de gasoil per si hi ha una altra apagada
- Entrevista Joan Gabriel Bergas, catedràtic en Enginyeria Elèctrica de la UPC: "Són set 'barcelones' que van caure de cop"