¡Atenció, gurmets!

Set bons restaurants de les Corts que t’hauries d’apuntar a l’agenda

Et donem set adreces per a tots els gustos en aquesta tranquil·la zona de Barcelona

Set bons restaurants de les Corts que t’hauries d’apuntar a l’agenda

Ricard Cugat

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

No et deixis enganyar per les aparences. Que les Corts sigui una zona tranquil·la no significa que no tingui adreces gastronòmiques en les quals val la pena deixar-se caure. Així que toca dirigir-se allà perquè aquests set bons restaurants de les Corts mereixen una visita.

Fragments

Una plaça de les Corts envoltada de carrers per als vianants i a prop de L’illa acull un restaurant amb terrassa interior i plats amb caràcter. Els seus responsables expliquen que volen ser «un bistrot de qualitat de Barcelona, un lloc de confiança». I el nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, assegura que se la mereixen després de visitar Fragments.

Cocina Hermanos Torres

Dos Cielos era una capsa de llumins en comparació amb aquest establiment de 800 metres quadrats, aclaparador ja des de la façana, la cocteleria, la caixa de vidre del celler, el menjador sense parets, 360º d’espectacle amb 31 treballadors. I els germans Sergio i Javier Torres, fent de caps de pista, de domadors, de lleons, de Carablanca i d’August. Així es menja a Cocina Hermanos Torres.

Baló

Lena María Grané, de 26 anys, i Ricky Smith, de 25, van a contracorrent. Els seus contemporanis obren restaurants despullats, gairebé bars, o directament bars, amb taules soles i tovallons de paper i ells s’han gastat una pasta, amb empara familiar, per decorar i vestir Baló. Un menjador com els d’abans, amb taules amb cobreestovalles i tovallons generosos i una atmosfera de colors d’ivori. Baló és la contracció de Barcelona (la Lena, del barri de Sants) i Londres (en Ricky, del nord de la metròpoli). «La fusió dels nostres amors», diu la Lena María. I els seus plats beuen de l’Atlàntic i del Mediterrani. ¿Quins són? Te’ls expliquem en aquesta crònica de Baló.

Green Spot Diagonal

The Green Spot, un habitual en la llista de millors restaurants vegetarians del món, estén la seva exitosa fórmula gastronòmica a un animat establiment a la zona alta. Una casa dels anys setanta amb porxo al costat d’un jardí de pins. ¿I què s’hi menja? Doncs ho podràs saber si llegeixes aquí la crònica de Green Spot Diagonal.

Croma by Flash

El restaurant ubicat en un lluminós local de la Diagonal és ‘fill’ de la icònica truiteria Flash Flash, però marca perfil propi amb plats que responen a les modes actuals i ‘burgers’ i truites diferents de les que s’ofereixen a la casa mare. Així és Croma by Flash.

Goxo

Cadires vermelles, taules negres, una gran barra i safates amb els ‘udon’ Singapur amb suquet o el pollastre ‘coquelet’ amb ‘baos’, patates palla i salses. Això és el que es menja al restaurant assequible de David Muñoz, Goxo.

Bistró Mató

Si calgués elaborar una llista amb els restaurants més agradables de Barcelona, el nou Bistró Mató, segons explica Ferran Imedio, hi hauria de figurar. Potser és per la pau que irradia el monestir de Pedralbes, ubicat just davant. Però el cert és que és difícil sentir-se més a gust, tant a la seva tranquil·la terrassa, a la bufona plaça de Pedralbes, com a la sala principal, amb aires de cafè parisenc on sona jazz relaxant, i al saló vidrat de l’altre extrem del local. Per saber més de Bistró Mató, clica aquí.