Imaginació al poder

Restaurant Somni: el joc del caneló

  • L’establiment ubicat als baixos de l’Hotel The One Barcelona proposa una carta de plats d’allò més enrotllada. Gairebé tots tenen forma de cilindres que embolcallen tota mena de farcits

Restaurant Somni: el joc del caneló
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Benvinguts al joc del caneló. A diferència del del calamar de la sèrie de Netflix, no morirà ningú. I si hi ha alguna mort, serà de plaer. Dit això, comencem. Som al restaurant Somni, als baixos de l’Hotel The One, que s’ha atrevit amb una carta d’allò més enrotllada. I no només en el sentit figurat; també en el literal, ja que gairebé tots els plats són canelons. Freds, calents, clàssics, trencadors... En total, ¡17!

Qualsevol àpat que hi facis serà a base de cilindres enrotllats, tots molt treballats i ben cuinats. Fins i tot un aperitiu com la croqueta de bolets ve abrigadeta amb un tall de pernil, és una picada d’ullet al que ve a continuació. Perquè una visita a Somni serveix per concloure que tot és possible en format caneló, encara que sobre el paper costi creure-ho. 

¿Una ensaladilla russa? Doncs sí. Un pa cruixent corbat acull un interior amb ous de salmó i tàrtar de carrabiner, i al seu torn serveix de peanya per a una piparra.

Notícies relacionades

Com a amanida fan el caneló d’alvocat farcit de llamàntol preparat amb maionesa de coco, reducció de vinagre de Mòdena i freses de salmó, i si vols un arròs sec de sípia, no et preocupis, que també te’l canelonitzen: l’enrotllen amb un carpaccio de gamba i l’acompanyen amb un cruixent de calamar amb maionesa de llima que presenten en un plat amb forma de calamar. Com veus, els agrada el joc.

En la categoria de canelons més clàssics val la pena el d’ànec rostit, amb la seva beixamel de ‘foie’ i els seus encenalls de parmesà, i a les postres el tradicional mel i mató es converteix en un altre cilindre en què la gelatina de mel porta el formatge per dins. La rematada final via ‘petit fours’ (‘ganache’ de xocolata), només faltaria, també adopta la mateixa forma. Una idea rodona tot i que sigui cilíndrica.