Plats brillants
Guia Michelin 2023: així són els 5 restaurants de Barcelona que han aconseguit una estrella
T’expliquem què es menja als establiments acabats de distingir per la guia vermella
Si Barcelona ha tornat a ser la capital gastronòmica d’Espanya després de la presentació de la Guia Michelin 2023 és perquè Cocina Hermanos Torres ha aconseguit el ‘triestrellat’ i cinc restaurants més han obtingut una estrella. En total, 38 estels brillen a la capital catalana, superant en dos Madrid.
El nostre cronista gastronòmic, Pau Arenós, els ha visitat tots durant aquest any, i aquí t’expliquem resumidament com de bé es menja en els cinc que han aconseguit una distinció.
Aleia
Rafael de Bedoya i Paulo Airaudo dirigeixen aquest luxós restaurant on no es menja bé, es menja molt bé. Un local on un plat tan senzill com les aletas de pollastre amb la pell cruixent i amb un rovell d’ou confitat resulta exquisit. Si vols saber-ne més, aquí tens tota la informació sobre l’Aleia.
Come
Paco Méndez, en companyia d’Erinna Marciano, torna a posar sobre la taula l’alta cuina mexicana en aquest local de l’avinguda Mistral, 54. «Vaig a totes», diu el cuiner. I això vols dir, per exemple, les tortilles de blat de moro en totes les seves formes: la torrada de tàrtar de wagyu i la de guisat d’eriçons i salsa d’alvocat (el cap m’ha explotat) i el taco de galta amb moll. Però n’hi ha més, molt més, i aquí et descobrim el que es menja al Come.
Mont Bar
Iván Castro ha incorporat els cuiners Fran Agudo i Jaume Marambio, dos ex El Barri, al seu petit espai per portar-lo més lluny. Aquests són alguns dels plats que va tastar Pau Arenós en la seva visita: beina d’alga còdium amb mantega de kimchi, flor de remolatxa amb blinis, caviar i anguila, flor de carxofa, cruixent de pasta filo farcit de crema de ‘dashi’ i amb escopinyes a sobre, full de ‘sisho’ en tempura amb papada i eriçó... Si vols saber-ne d’altres que va tastar al restaurant Mont Bar, clica aquí.
Enigma
Albert Adrià ha reobert Enigma amb una carta d’alta cuina amb pizzes, pasta, flam i pollastre a l’ast d’una altra manera. De l’ahir, Enigma conserva als plats l’expressió màxima de la cuina tecnoemocional i la decoració i l’arquitectura. Aquests són els plats que es poden tastar a l’Enigma.
Slow & Low
Francesc Beltri capitaneja un potent equip de joves xefs procedent de la Bodega 1900 i del Terra, a l’Hotel Alábriga, que s’atreveixen amb combinacions arriscades perquè tenen frescor i coneixement, i han viatjat. Joves dels que prefereixen l’eriçó, el pintxo i el risc a la comoditat del coixí. Així és Slow & Low.
Barcelona Restaurant Restaurants Barcelona Restaurants de Pau Arenós Estrelles Michelin Gastronomia On menjar avui
- Sancions Possible multa per posar un cartell d’alarma a casa sense tenir el servei contractat: fins a 100.000 euros
- Nova hora La Oreja de Van Gogh ha d’endarrerir la venda d’entrades de la seva gira 2026 amb Amaia Montero i llança un comunicat explicant-ne el motiu
- Reforma horària El final del canvi d’hora obre la porta que Espanya recuperi el seu fus horari natural
- La caòtica presentació de ‘Lux’
- "Espanya té dues grans capitals europees: Madrid i Barcelona"
- Digues adeu a la tosca de la dutxa amb aquests senzills remeis casolans
- Nova data Bad Gyal farà un tercer concert al Palau Sant Jordi de Barcelona
- La indústria de la longevitat Les teràpies cel·lulars antienvelliment desembarquen a Espanya amb tractaments de fins a 10.000 euros
- AJUDA DEL GOVERN ¿Com es poden demanar les ajudes de 10.000 euros al mes per a pacients amb ELA en fase avançada?
- Hàbits culturals Els catalans amb subscripció a plataformes digitals es disparen en tres anys fins al 78%
