A la zona alta

La Barra del 7 Portes Galvany: l’univers 7 Portes surt de casa per primera vegada

  • L’històric restaurant obre per primera vegada en 185 anys un negoci fora de la seva ubicació als Porxos d’en Xifré: el segon La Barra del 7 Portes, el ‘fill’ informal que serveix platillos i arrossos, s’instal·la a Sarrià-Sant Gervasi

La Barra del 7 Portes Galvany: l’univers 7 Portes surt de casa per primera vegada
1
Es llegeix en minuts
Ferran Imedio
Ferran Imedio

Periodista. Redactor del canal Cata Mayor

ver +

Que un restaurant obri a la mateixa ciutat un segon local amb el mateix nom i la mateixa oferta gastronòmica no hauria de ser notícia. Però el cas que ens ocupa ho és. De fet, gairebé podria catalogar-se d’esdeveniment històric sense por de semblar una exageració, perquè estem parlant del 7 Portes, que ha fet 185 anys.

En fa dos va obrir La Barra del 7 Portes a la part del darrere de l’edifici, que dona al carrer de la Reina Cristina, per servir una vintena dels 80 plats de la ‘casa gran’ però amb un format més petit perquè es puguin compartir.

La Barra del 7 Portes Galvany

Ara, per primera vegada en gairebé dos segles, surt de la seva ubicació original als Porxos d’en Xifré, per instal·lar-se lluny del mar, més enllà de la Diagonal (Amigó, 53). Una bona manera de celebrar el 185è aniversari.

La picada d’ullet del terra d’escaquer

La Barra del 7 Portes de la zona alta, al costat del mercat de Galvany, té dos pisos i, com a picada d’ullet i homenatge a la casa mare, té el terra d’escaquer, les taules blanques i el color grana a les parets.

Allà sempre hi pots demanar ensaladilla russa, croquetes, bunyols de bacallà, calamars a la romana, canelons trufats, fideuà i, per descomptat, un clàssic del 7 Portes: l’arròs Parellada, del qual calculen haver venut 7 milions d’unitats.

Notícies relacionades

I, segons la temporada, plats –ara que som a la tardor– com ara crema calenta de carbassa i croquetes de bolets. Les postres s’elaboren ‘in situ’ i hi ha 10 referències de vins a copes.

El nou restaurant no només vol ser un lloc on anar a menjar tapes, platillos i arrossos. També acollirà maridatges, tastos de vins i altres activitats gastronòmiques.