Els sindicats de presons firmen un acord amb la Generalitat

Els sindicats de presons firmen un acord amb la Generalitat

GERMÁN GONZÁLEZ

1
Es llegeix en minuts
Germán González
Germán González

Periodista.

ver +
J. G. Albalat
J. G. Albalat

Redactor

Especialista en judicials

Ubicada/t a Barcelona

ver +

La Generalitat i els sindicats de presons van arribar durant la matinada de divendres a un acord que va permetre desconvocar les dues jornades de vaga previstes per ahir, primer dia de campanya electoral, i per a l’11 de maig, jornada de reflexió.

L’acord, segons va informar la Conselleria de Justícia, implica millores laborals i de seguretat per als treballadors penitenciaris per valor de 30 milions d’euros. La UGT, CCOO, IAC-CATAC i la Intersindical havien convocat la vaga arran de la mort al març d’una cuinera de la presó de Mas d’Enric a mans d’un reclús. Els sindicats CSIF i ACAIP s’havien desmarcat de la vaga.

Algunes mesures acordades impliquen tant millores retributives com de torns horaris, així com la compactació de la jornada laboral. Per exemple, el personal de vigilància farà cicles de sis dies: dos de feina i quatre de festa.

També hi haurà alguns canvis en la dotació i millora dels equipaments: es renovaran els equips d’intervenció l’any vinent i els sistemes de seguretat, amb la incorporació de botons personals, una nova partida de radiotransmissors i la posada al dia d’equips de respiració autònoma.

Notícies relacionades

Fonts sindicals asseguren que es revisarà una circular del 2017 sobre el règim tancat, es canviaran els interns a les cafeteries per personal extern, es brindarà formació en defensa personal per als treballadors penitenciaris i es portarà a terme un estudi per aconseguir escàners corporals. A més a més, els sindicats asseguren que es revisaran els protocols d’emergència i seguretat, juntament amb el procediment disciplinari i sancionador.

També s’insta a avaluar les intervencions davant situacions de risc i es realitzarà una prova pilot per detectar drons (per tal d’evitar la introducció de droga) i telèfons mòbils dins de les presons.

Temes:

UGT CCOO Arran