Sabors divins

¡Macarrons! 5 restaurants on disfrutaràs de valent

  • Et recomanem aquests cinc llocs on disfrutaràs d’uns dels plats de pasta per excel·lència

¡Macarrons! 5 restaurants on disfrutaràs de valent

Ferran Imedio

2
Es llegeix en minuts
Cata Mayor

Pocs plats són tan populars com els macarrons. Els que feien les nostres mares i les nostres àvies segurament eren insuperables, però en aquests cinc restaurants és possible que els igualin o els millorin.

Tot seguit, una apetitosa llista amb cinc restaurants on broden els macarrons.

Urgell Londres

Cantoner, com assenyala el seu nom, l’Urgell Londres és propietat de Santi Olivella, veterà de la restauració barcelonina, que va defensar a principis de segle el Cata 1.81, lloc que ocupa avui el restaurant Haddock, i on van fer famosos els macarrons amb xocolata blanca i sobrassada. Aquí t’expliquem com han actualitzat aquest plat que prepara el xef Moussa el Yamlahi, nascut a Tànger i que mai ha tastat el porc. Benvinguts a Urgell Londres.

Deliri

David Morera mescla plats de la memòria, amb aportacions atractives, i clàssics sobre un sòl d’aire barceloní i sota una volta catalana. Allà serveix ‘Els macarres de l’àvia’. L’àvia era la Montserrat. Els macarres, els macarrons que li preparava, plat mirall, plat sentimental. Però té moltes altres propostes, i les explica Pau Arenós en la crònica de la seva visita a Deliri.

Gaig

Carles Gaig, il·lustre cognom fos culinàriament amb Barcelona des de fa gairebé 150 anys, ensenya com preparar aquesta pasta en capes, que pren el seu nom del llibre ‘La cuynera catalana’ (1835) però que ell ha modificat al seu gust. Plat intens, gras, saborosíssim, per repetir i repetir i tancar la bàscula en un armari. Al tallar el pastís, vessa el sofregit i la crema de parmesà, alfombra màgica per viatjar a la infància, on tot era més senzill. Un platàs, aquests macarrons a la cardenal, els secrets del qual revelem aquí explicats pel mateix Gaig.

macarrones 16 9 / periodico

Contraban

El restaurant de l’Hotel Wittmore serveix plats per compartir elaborats amb productes de proximitat que s’inspiren en els sentiments que sorgeixen durant el procés creatiu. Un és la nostàlgia, que es materialitza en evocacions a la infància com els macarrons del cardenal amb secret ibèric... Aquí t’expliquem quin gust té aquest i altres plats que cuina Alain Guiard a Contraban.

Al Kostat

Un cuiner de l’escalafó superior (Jordi Vilà, Alkimia, una estrella Michelin) també s’ocupa dels macarrons, de les croquetes (en una fulla d’enciam i amb parmesà ratllat) i de les patates fregides (amb farigola, rovell d’ou i oli), és a dir de la cuina tradicional assequible. Un luxe a preus populars és el que ofereix a Al Kostat.